DünyaInstagramManşetYaşam

“5’li çete dört yıllık kömür rezervi için geleceğimizi kesiyor”

Türkiye‘nin Muğla ilçesine bağlı İkizköy‘deki Akbelen Ormanı için köylülerin nöbeti devam ederken maden şirketi de ağaç kesmeyi sürdürüyor. Direnişçiler tüm yurttaşları bölgeye davet edereken, zaman zaman jandarma ve polisin sert müdahalesiyle karşılaşıyor

Altan: Geleceğimizi kesiyorlar

Akbelen Ormanı için köylülerin nöbeti devam ederken maden şirketi de ağaç kesmeyi sürdürüyor. Köylülerden Bahadır Altan, “Geleceğimizi kesiyorlar. Cellatları da bizden maalesef bu yörenin insanlarını bin 600 liraya yevmiyeyle tutup ağaçları katlettiriyorlar” dedi.

Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı vatandaşların iki yıldır sürdürdükleri doğa nöbeti alanına dün sabaha karşı saat 05.30’da çok sayıda jandarma ekibi ve TOMA’lar sevk edildi. Jandarma, ağaç kesiminin sürdüğü bölgeye gitmekte ısrar eden köylülere ve çevrecilere biber gazıyla müdahale etmiş, 8 kişi de gözaltına alınmıştı.

Bugün ise Milas’a bağlıİkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için çok sayıda ağacın kesildiği vatandaşlar tarafından çekilen görüntülere de yansıdı.

Maden sahasına giden Bahadır Altan, kömür madeni yüzeyde bulamadıkları için ormana yöneldiklerini belirterek, “Ormanı, altındaki kömürü çıkarmak için katletmeye karar verdiler. Bugün de devam ediyor, yeni kesilen ağaçlar var” dedi.

Altan, köylülerin nöbet alanına doğru ağaçların kesileceğini de hatırlatarak, “Küçük ağaçları da tıraşlayıp cehennem çukuruna dönecek bu güzelim orman. Geleceğimizi kesiyorlar. Cellatları de bizden maalesef bu yörenin insanlarını bin 600 liraya yevmiyeyle tutup ağaçları katlettiriyorlar” diye konuştu.











Başa dön tuşu