DünyaInstagramSürmanşetYaşam

Khalifa: Filistin özgür olana kadar; Filistin’e özgürlük

Playboy, Filistin-İsrail arasındaki olayların başlamasından bu yana, 1967’den beri İsrail‘in işgali altında olan Filistin‘i desteklemek için sosyal medya içerikleri paylaşan Mia Khalifa ile sözleşmesini sonlandırdığını duyurdu

Khalifa: Her gün özgürlük için savaşıyorlar

Playboy için içerik üreticisi olan Khalifa, Twitter’da (X) yaptığı bir paylaşımda “Filistin’deki özgürlük savaşçılarını telefonlarını çevirip yatay çekim yapmaya” çağırmış, daha sonra da bu yorumunun şiddeti onaylamak anlamına gelmediğini ve Filistinlilerin özgürlüğüne duyulan ihtiyacı vurgulamak istediğini açıklamıştı;

Mia Khalifa

“Bu açıklamanın hiçbir şekilde şiddetin yayılmasını teşvik etmediğini açıkça belirtmek isterim, özellikle özgürlük savaşçıları dedim çünkü Filistin yurttaşları tam da bunu yapıyor… her gün özgürlük için savaşıyorlar”

Playboy: İğrenç ve kınanması gerekiyor

Ancak Playboy, 10 Ekim Salı günü kullanıcılarına gönderdiği bir e-postayla, bazılarını “iğrenç ve kınanması gereken” diye tanımladıkları yorumları nedeniyle Khalifa’yla bağlarını kopardıklarını duyurdu.

Şirket, Daily Mail’in ulaştığı e-postada “Bugün size, Mia’nın Playboy kanalının içerik üretici platformumuzdan silinmesi de dahil, Playboy’un Mia Khalifa’yla olan ilişkisini sona erdirme kararımızı bildirmek için yazıyoruz” diye belirtti.

Açıklama şöyle devam ediyor:

Mia, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarını ve masum erkek, kadın ve çocukların öldürülmesini öven iğrenç ve kınanması gereken yorumlar yaptı.

Playboy’da ifade özgürlüğünü ve yapıcı siyasi tartışmaları teşvik ediyoruz ancak nefret söylemine karşı sıfır tolerans politikamız var. Mia’nın sözlerinin ve eylemlerinin sonuçları olduğunu anlamasını bekliyoruz

Shapiro: Kendini kovulmuş say

Daha önce Khalifa’nın içerik oluşturucu profiline yönlendiren bir bağlantı artık bir hata sayfasına yönlendiriyor.

The Independent yorum için Mia Khalifa ve Playboy’un temsilcilerine ulaştı ancak henüz yanıt alamadı.

30 yaşındaki Khalifa, Amsterdam merkezli bir ilaç ürünleri şirketinin sahibinin de ihtarıyla yüz yüze geldi. Josh Shapiro, Filistin’den yatay videolar isteyen paylaşımına yanıt verirken attığı bir tweet’te ona “kendisini kovulmuş saymasını” söyledi.

“Benim hatam”

Khalifa, “Filistin’i desteklemenin bana iş fırsatları kaybettirdiğini söyleyebilirim ama Siyonistlerle iş yapıp yapmadığımı kontrol etmediğim için kendime daha çok kızıyorum” diye karşılık verdi.

Twitter/X paylaşımının ardından, şirketin kendisi üzerinden ancak bu kadar reklam yapabileceğini iddia etti ve sözlerini şöyle bitirdi:

“Filistin ÖZGÜR olana kadar FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK”

Kaynak: IndependentTürkçe











Başa dön tuşu