DünyaInstagramManşetSiyaset

Ankara Tel Aviv Büyükelçisi’ni geri çağırdı

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Bimyamin Netanyahu‘nun hiçbir şekilde kendileri için muhatap alınabilir biri olmadığını söyleyerel, “Biz onu sildik attık” dedi, Ankara da Tel Aviv Büyükelçisi‘ni geri çağırdı

Erdoğan’dan Netanyahu’ya: Biz onu sildik attık

Kazakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Gazze’deki savaşla ilgili olarak İsrail ile görüşüp görüşmediği sorusuna verdiği yanıtta, “Benim şu anda bir temasım yok. MİT Başkanımız İbrahim Kalın İsrail tarafıyla görüşüyor. Tabii ki Filistin‘le ve Hamas’la da görüşüyor” dedi.

“Netanyahu hiçbir şekilde hiçbir şekilde bizim için muhatap alınabilir biri değil artık. Onu sildik attık” diyen Erdoğan “Bu konudaki kararı İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde yapacağımız görüşmelerle vereceğim. Oradaki havayı bir görelim” dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Ama bunun dışında bağları tamamen koparmak, hele hele uluslararası diplomaside öyle bir şey olmaz. Onun için gerek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, gerek Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve gerek diğer bakan arkadaşlarımla, diplomasinin bütün imkanlarını kullanıyoruz ve buna devam edeceğiz”

Ankara Tel Aviv Büyükelçisi’ni geri çağırdı

Bu arada Türkiye, Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar‘ın istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya çağrıldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı’nın X hesabından yapılan açıklamada, “İsrail tarafının ateşkes çağrılarını kabul etmeyerek sivil halka yönelik saldıları sürdürmesinden, kesintisiz ve sürekli insani yardım girişine izin vermemesinden dolayı Gazze’de yaşanan insani trajedi dikkate alınarak, Tel Aviv Büyükelçimiz Şakir Özkan Torunlar’ın istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya çağırılması kararlaştırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.











Başa dön tuşu