DünyaInstagramManşetSiyaset

Erdoğan: Endişe etmeyin Allah’ın izniyle yakındır

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail‘in Batı devletlerinden desteği ile sürdürdüğü Gazze’deki katliamın önüne geçecekleri günlerin yakın olduğunu söyleyere, “Endişe etmeyin Allah’ın izniyle yakındır” dedi

Erdoğan: Gazze’deki katliamın önüne geçeceğimiz günler yakındır

İstanbul’da yapılan “İlim Yayma Ödülleri Takdim Töreni”nde açıklamalarda bulunan Erdoğan, 1947’deki Filistin’le şu andaki Filistin arasında büyük fark olduğunu, bölgenin sömürüldüğünü söyleyerek, “Dünya siyonizmi işte Filistin’de yaşananları nasıl bu mahkumiyeti, bu sınırları belirlediyseler şu an itibariyle bunu daha da ileri götürmenin gayreti içindeler” dedi.

Konuşmasında, “Çok büyük bedeller ödedik” diyen Erdoğan, “Ülkemizi üç çeyrek asırdır içinde çırpındığı bataklıktan çıkarmakta başardık. Türkiye artık demokrasi, güvenliği, ekonomi, savunma, diplomasisiyle çok daha hürdür, geleceğine çok daha güvenle bakabilmektedir. Biz siyasi, askeri ve ekonomik olarak güçlendikçe umutlarını bize bağlamış olan dost ve kardeşlerimizin özgüvenleri de arttı. İslam alemi ve Türk dünyasında geçmişe göre olumlu, cesur bir hava vardır. Karabağ’ın işgalden kurtuluşu bu havayı daha da güçlendirmiştir” diye konuştu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin de konuşan Erdoğan, “Zalim İsrail devletin Batı devletlerinden desteği ile sürdürdüğü Gazze’deki katliamın önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin Allah’ın izniyle yakındır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu