DünyaInstagramManşetSiyaset

Gazze’ye yardım ve ateşkes konuları ele alındı

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye ile İstanbul’daki görüşmesi, Orta Doğu’da İran-İsrail geriliminin arttığı ve bu nedenle Gazze’de ateşkes çabalarının ikinci plana atıldığı bir döneme rastlaması açısından önemli

Görüşmede Fidan ve Kalın da hazır bulundu

Haniye dün İstanbul’da Erdoğan ile basına kapalı olarak görüştü. Gazze’ye yardım ve ateşkes konuları ele alındı.

Toplantıya, TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

TC Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmede İsrail’in Gazze ve Filistin topraklarına yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze’ye yeterli düzeyde ve kesintisiz ulaştırılması için yapılması gerekenler, bölgede adil ve kalıcı barış süreci ile ilgili konuların ele alındığı belirtildi.

Haniye ile yapılan görüşmede, ateşkes için atılacak adımların yanı sıra Hamas ile Fetih grupları arasında uzlaşmanın sağlanması konusunun da yer alması bekleniyordu.

Açıklamda Erdoğan’ın, Filistinlilerin birlik içinde hareket etmesinin hayati öneme sahip olduğunu vurguladığı belirtildi.

Erdoğan ayrıca Filistin’e yapılan yardımlar ve İsrail’e uygulanan yaptırımları da hatırlattı.











Başa dön tuşu