DünyaGüncelInstagramSiyasetSürmanşet

Yunan rapçi Pavlos Fyssas’ın öldürülmesi de dahil sayısız nefret suçu nedeniyle hüküm giymişlerdi


Yunanistan’ın aşırı sağcı ve faşist Altın Şafak partisinin hüküm giymiş kurucusu Nikos Mihaloliakos,  bir temyiz mahkemesi şartlı tahliye emrini bozduktan sonra tekrar hapse gönderildi

Yunan rapçi Pavlos Fyssas’ın öldürülmesi de dahil sayısız nefret suçu nedeniyle hüküm giymişlerdi

66 yaşındaki Mihaloliakos ve diğer Altın Şafak üyeleri, 2013’te ırkçılık karşıtı rapçi Pavlos Fyssas‘ın öldürülmesi de dahil olmak üzere bir dizi nefret suçuyla bağlantılı bir suç çetesini yönetmekten beş yıl süren bir davada hüküm giydikten sonra 2020’de mahkum edildiler.

13 yıllık bir hapis cezasını çeken Mihaloliakos, bir yargıç kurulunun, hapis yattığı süreyi ve sağlığını dikkate alarak talebini onaylamasının ardından 2 Mayıs’ta şartlı tahliye edildi. Bu hareket, siyasi partilerden ve bir Altın Şafak kurbanının ailesinden eleştiri aldı.

Hakimler heyeti, Mihaloliakos’un pişman olmadığını ve yeni suçlar işlendiğinden şüphelendi

Atina Haber Ajansı Pazartesi günü son karara atıfta bulunarak, temyiz hakimlerinden oluşan bir heyetin Mihaloliakos’un “pişman olmadığını”, Altın Şafak’ın Nazi tarzı uygulamalarını övmeye devam ettiğini ve yeni suçlar işlediğinden şüphelenildiğini tespit ettiğini söyledi.

Mihaloliakos Pazartesi günü gözaltına alındı ​​ve bir savcının karşısına çıkmasının beklendiğini devlet televizyonu ve polis yetkilileri söyledi.

Mihaloliakos’un avukatı, karar hakkında kendisine resmi olarak bilgi verilmediğini söyledi.











Başa dön tuşu