DünyaGüncelInstagramSiyasetSürmanşet

Trump: Muhtemelen bu cinayetin arkasında CIA vardı



Eski ABD başkanı Donald Trump’a göre John F. Kennedy’i ‘muhtemelen’ ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) öldürdü

Trump: Muhtemelen bu cinayetin arkasında CIA vardı

Yeniden ABD başkan adayı olan Trump, katıldığı bir canlı yayında Kennedy suikastının arkasında CIA olduğunu öne sürdü.

Euronews Türkçe’nin aktardığına göre ‘All-in Podcast’ programına konuk olan Trump, verdiği söze rağmen neden Kennedy suikastı dosyalarının tamamını yayınlamadığı sorulduğunda ‘saygı duyduğu insanların kendisinden ricacı olduğunu’ ama onların CIA personeli olmadığını söyledi.

“Bana soranlar CIA personeli değildi ama muhtemelen bu cinayetin arkasında CIA vardı” diyen Trump, dosyaların tamamını yayınlamasa da çok sayıda dosyayı düzenlenmiş halde de olsa yayınladığını kaydetti.

“Geri kalanını yayınlamamamı tercih ettiler ama bu en erken zamanda yapılacak. Pek çok insan bu dosyaları görmek istiyor” diyen Trump, dosyaların kamuya açılmasının çok ilginç olacağını vurguladı.

Suikast tam aydınlatılamadı

ABD’nin 35’inci başkanı John F. Kennedy, 22 Kasım 1963’te Teksas eyaletinin Dallas şehrinde başkanlık konvoyunda ilerlerken öldürülmüştü.

Kennedy suikastı, çok sayıda komplo teorisinin ortaya çıkmasına neden oldu. Bu teoriler arasında cinayetin arkasında CIA’in, mafyatik yapıların, Başkan Yardımcısı Johnson’ın, Küba Başbakanı Fidel Castro’nun veya Sovyet istihbaratının olması da var.

Bazılarına göreyse ABD hükümeti suikastın bazı kısımlarını örtbas etti.











Başa dön tuşu