DünyaGüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Fidias: Ona oy verip vermeyeceğime siz karar vereceksiniz




Avrupa Parlamentosu‘nun (AP) Kıbrıslı üyesi ve sosyal medya fenomeni Fidias Panayiotou, Twitter’de (X) takipçilerine Ursula von der Leyen‘i ikinci dönem için Avrupa Komisyonu Başkanı olarak onaylamak için oy verip vermemesi gerektiğini soran bir anket açtı

Fidias: Ona oy verip vermeyeceğime siz karar vereceksiniz

Takipçilerine, “Ursula von der Leyen’in Avrupa Komisyonu başkanı olarak kalması için oy vermemi ister misiniz?” diye soran Fidias, anket sorusunun altına sadece basit bir evet veya hayır anketi ekledi.

Anketi yayınlama kararını aynı platforma gönderdiği bir videoda açıklayarak, “Ona oy verip vermememe sizler karar vereceksiniz.” dedi.

Bu anket daha sonra platformun sahibi Elon Musk tarafından retweet edildi ve Musk, “Fidias haklı. Çok önemli bir karar” yazdı.

Fidias’ın takipçilerinden Leyen’e yüzde 85 oranında ret geldi

Pazar öğlen itibariyle, ankete 100.000’den fazla hesap oy verdi, sadece yüzde 15’i von der Leyen lehine oy kullandı ve kalan yüzde 85’i aleyhte oy kullandı.

Ancak, böyle bir platformda birden fazla hesabı olan kullanıcıların veya hatta botların oy kullanmadığını doğrulamanın bir yolu yok.

Von der Leyen, Haziran ayında Avrupa Birliği’nin 27 üye devletinin hükümet başkanları tarafından aday gösterildi ve Avrupa Parlamentosu’nun Perşembe günü söz hakkı olacak.

Avrupa Parlamentosu oylaması, yapılacak gizli oylamada 720 milletvekilinden 361‘inin basit çoğunluğunu gerektiriyor.











Başa dön tuşu