DünyaEkonomiGüncelInstagramSiyasetSürmanşet

Macron: AB pazarını genişletmezse ve ‘sürtüşmeler’ çözülmezse çok büyük sorunlarla karşılaşacak!






Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Berlin ziyaretinde Avrupa Birliği’nin ‘çok tehlikeli bir durumda’ olduğunu söyledi

Macron: AB pazarını genişletmezse ve üye ülkeler arasındaki ‘sürtüşmeler’ çözülmezse çok büyük sorunlarla karşılaşacak

Macron, Almanya’ya bu yılki dördüncü ziyaretinde Avrupa’nın geleceğine dair endişelerini belirtti.

Euronews’ün haberine göre Berlin Küresel Diyalog Konferansı’ndaki konuşmasında Avrupa Birliği’nin ‘çok tehlikeli bir durumda’ olduğunu söyleyen Macron, AB pazarını genişletmezse ve üye ülkeler arasındaki ‘sürtüşmeler’ çözülmezse çok büyük sorunlarla karşılaşacağı uyarısında bulundu.

Macron, AB’nin, düzenlemeleri reforme etmek üzere bir an önce harekete geçmemesi halinde beş ila 10 yıl içinde bir kurtarma planı uygulamak zorunda kalacağını söyledi.

Fransız lider bunlara ek olarak AB’nin, Çin ve ABD gibi dünya güçlerinin gerisinde kalma riski nedeniyle savunma ve güvenliğe öncelik vermesi ve ‘yenilik yapma kabiliyetini geliştirmesi’ gerektiğini vurguladı.

Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’la görüştü

Almanya Başbakanı Olaf Scholz dün Berlin’de Macron’u ağırladı.

İki lider İran-İsrail gerilimi, Çin’in elektrikli araçlarına getirilecek vergi ve Avrupa’nın geleceği üzerine konuştu.

Ortadoğu’daki gerilim konusunda Scholz daha öncesinde ateşkes ihtiyacının altını çizerken Macron Fransız askeri varlığını arttırarak İsrail’i destekleme sözü vermişti.

Avrupa’nın en güçlü iki ekonomisi, Çin’in AB bölgesinde elektrikli araçlarına getirilecek vergiler konusunda da anlaşmazlık yaşıyor.

Macron, AB’nin Çin elektrikli araçlarına yüzde 45’e varan gümrük vergileri getirme planlarını desteklediğini söylerken Scholz’sa tereddütlü.

Scholz Çin ile açık diyalog kampanyası yürütüyor!

Birçok Alman otomobil üreticisi, cuma günü yapılacak AB oylamasında Almanya’nın ek ithalat vergilerine karşı oy kullanması çağrısında bulunuyor. Scholz, yüksek gümrük vergilerine katı ticari tedbirlerle misilleme yapma ihtimali olan Çin’le açık diyalog kampanyası yürütüyor.

Çin, devlet sübvansiyonlarıyla elektrikli araçları çok ucuza üretip diğer üreticilere kıyasla pazara çok daha düşük fiyatlardan sunabiliyor ve bu da AB bölgesindeki araba üreticilerini ticari bir çıkmaza sürüklüyor.

Federal hükümet tarafından yapılan basın açıklamasına göre liderler ekim ortasında yapılacak Avrupa Konseyi toplantısında gündeme gelecek konular üzerinde de koordinasyon sağladılar.









Başa dön tuşu