DünyaGüncelInstagramSiyasetSürmanşetYaşam

Özel: Davulla, zurnayla artık bu sığınmacıları memleketlerine yollayalım, başka çaresi yok bu işin


Sosyalist Enternasyonal üyesi Cumhuriyetçi Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar alan Hatay’da sığınmacı sorunu hakkında konuştu. Özel yaptığı konuşmada Suriye’de genel af ilan edildiğini ve Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıları ülkelerine göndermek için uygun bir ortam olduğunu söyledi

Özel: Davulla, zurnayla artık bu sığınmacıları memleketlerine yollayalım, başka çaresi yok bu işin

Özel, Hatay’ın Defne ilçesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

CHP’nin yeni lideri Özgür Özel Hatay’da yaptığı konuşmada şu sözleri sarf etti:  “Avrupa elini taşın altına sokmaya hazır, yeter ki çözüm olsun. Bu insanların güvenliğinin sözünü al, zaten af çıktı, oranın yaşanılabilir bir hale gelmesini sağlayalım, hızla davulla, zurnayla artık bu sığınmacıları memleketlerine yollayalım, başka çaresi yok bu işin”

Deprem sonrası kentin çok ihmal edildiğini belirten CHP lideri, bölgede çok büyük bir sığınmacı sorunu olduğunu söyledi.

Özel’in açıklamaları şu şekilde:

*Şimdi tarihi bir fırsat var, biz hep şunu söylüyorduk; ‘Esad’la konuşmalısın’, bize diyordu ki ‘Eli kanlı Esed’le konuşmam, git sen konuş’. Dedim ki ‘Gideceğim, Esad’la görüşeceğim, bu işlerin çözülmesi için adım atacağım’. Türkiye bu konuyu konuştu, ‘Ben de gideceğim’ dedi. O günden beri ne gidiyor ne de bizim gitmek üzere olduğumuz süreci serbest bırakıyor, karşı tarafa Putin üzerinden baskı yapıyor, işi kilitliyor. Ben Suriye yönetiminin bizden resmi yazı talebini önemsiyorum, ‘gün bildireceğiz’ dediler, bekliyorum. Erdoğan benden önce giderse memnun, sorun çözülürse müteşekkir olurum”











Başa dön tuşu