DünyaGüncelInstagramManşetSiyasetYaşam

“Yeterli şüphe bulunması nedeniyle…”




Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Discord” isimli sosyal medya platformuna Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir” açıklamasında bulundu

Şantaj, zorbalık ve tehdit iddiaları…

Sosyal medyada Discord’u kullanan kız çocuklarının şantaj, zorbalık ve cinsel istismara maruz kaldığı ve bir grup tarafından tehdit edildiği iddiaları yayılmıştı.

X’te paylaşılan videoda bir kız çocuğu, tehdit edildiğini belirterek “Ben burada yaşamak için çabalıyorum. Sürekli beni tehdit ediyorlar” demiş ve bazı kullanıcı isimlerini paylaşmıştı.

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, görüntülü ve yazılı mesajlaşma platformu Discord’a yönelik erişim engelini görüştüklerini duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord ve Telegram soruşturmalarıyla ilgili iki çocuğun ‘muhafaza altına alındığını’ ve ifadelerini psikolog eşliğinde savcıya vereceklerini duyurmuştu.

Tunç da bazı sosyal paylaşım platformlarındaki taciz, tehdit ve şantaj iddialarına ilişkin adli soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Adalet bakanı Tunç, gece saatlerindeki X’ten Discord’a Türkiye’den erişimin engellendiğini şöyle duyurdu:

“Yeterli şüphe bulunması nedeniyle…”

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan ‘çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik’ suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir.”











Başa dön tuşu