
Türkiye‘de, Bursa Uludağ‘daki Kervansaray Otel‘de çıkan yangında, hayatını kaybederden birinin 24 yaşındaki milli sporcu, Dünya Alp Disiplini Şampiyonu Berkin Usta ve Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı babası Yahya Usta olduğu öğrenildi
Otel ocak ayında kapatılmış!
Uludağ’da turizm işletme belgesi olmadığı gerekçesiyle ocak ayında kapatılan otelde çıkan yangın kontrol altına alındı.
İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın sırasında otel ve alt kısmındaki kayak merkezinde çalıştıkları bildirilen 12 kişinin binada olduğu, kayak eğitmeni, eşi ve oğlunun dumandan etkilendiği öğrenildi.
Milli kayakçı ile babası ve annesi hayatını kaybetti
Mahkemece tahliyesine karar verildiği öğrenilen otelden bilinci kapalı çıkarılan Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta, eşi Fikriye ve oğlu Berkin Usta, Uludağ’daki sağlık merkezine kaldırıldı.
Yahya Usta ve Berkin Usta, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Valilikten açıklama
Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada, Uludağ Oteller Bölgesinde bulunan ve 2 Ocak’ta konaklama izni iptal edilen otelde 05.29’da yangın çıktığı ihbarı alındığı belirtilerek, “Yangına çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 110 personel ile anında müdahale edilerek yangın kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmalarına başlanılmıştır. Otelde bulunan 12 personel müdahale ekipleri tarafından çıkarılmıştır. Çıkarılan personelden 2’si maalesef hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden personele Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” ifadesi kullanıldı.