DünyaManşet

Netanyahu: Kudüs’ü inşa etme hakkımız var

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Kudüs‘ün binlerce yıl Yahudilerin başkenti olduğunu söyleyerek, ABD ile Avrupa Birliği‘nden (AB) Doğu Kudüs‘deki bazı Filistinli ailelerin İsrail tarafından zorla evlerinden çıkarılma planına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi

Netanyahu: Bunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz

“En iyi dostlarımıza şunu söylemek istiyorum” diyen Netenyahu, Kudüs’ün, İsrail’in başkenti olduğunu, her ulusun kendi başkentini inşa ettiği gibi, kendilerinin de Kudüs’ü inşa etme hakları olduğunu söyledi.

Netenyahu, “Bunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Baskılar son zamanlarda arttı”

Netanyahu, kabine toplantısında yaptığı konuşmada “Kudüs’ün binlerce yıl Yahudilerin başkenti” olduğunu söyleyerek, ABD ile Avrupa Birliği’nden (AB) Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki bazı Filistinli ailelerin İsrail tarafından zorla evlerinden çıkarılma planına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Netanyahu, “Kudüs’ü inşa etmemiz konusunda yapılan baskılara karşı koyuyoruz. Maalesef ki; bu baskılar son zamanlarda arttı” dedi.

“Kudüs’teki barışı baltalamalarına izin vermeyeceğiz”

Anadolu Ajansı‘nda yer alan habere göre aşırıcılık yanlılarının Kudüs’teki barışı baltalamalarına izin vermeyeceklerini savunan Netanyahu, “Yasaları ve düzenin sorumlulukla ve kararlıkla uygulanmasını sürdüreceğiz. Tüm dinler için ibadet özgürlüğünü korumaya devam edeceğiz ancak şiddetli ayaklanmalara izin vermeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli direniş gruplarına da gözdağı vererek, bölgeden gelebilecek herhangi bir saldırıya misliyle karşılayacaklarını sözlerine ekledi.











Başa dön tuşu