DünyaManşet

Hrant Dink cinayeti davasının gerekçeli kararı açıklandı

Hrant Dink cinayetine ilişkin devam edilen davada, dosyası ayrılan Fethullah Gülen ve 10 firari sanığın kaçak sayılmalarına ve mal varlıklarına el konulmasına hükmedildi

Mahkeme dosyayla ilgili gerekçeli kararını açıkladı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu, 13’ü firari 76 sanıkla ilgili hüküm kuran mahkeme, dosyayla ilgili gerekçeli kararını açıkladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi‘ndeki duruşmaya, firari sanıklar Mehmet Akif Yılmaz ve Ekrem Dumanlı‘nın avukatları ile Dink ailesinin avukatları katıldı.

Duruşmada, geçen celse alınan ara karar gereği, sanıklarla ilgili Basın İlan Kurumu’na yazılan yazıların cevaplarının geldiği, ilan metinlerinin 27 Haziran’da Türkiye genelinde ilk 5 sırada bulunan gazetelerde yayınlandığı, bunlara ilişkin gazete nüshalarının dosyaya gönderildiği belirtildi.

Gülen ve 10 firari sanığın mal varlıklarına el konuldu

İlanın sanık Zekeriya Öz’ün ikametinin konutuna yapıştırılması için Ünalan Mahallesi Muhtarlığı’na yazılan yazı cevabının ise henüz gelmediği bildirildi.

Cumhuriyet Savcısı, haklarında ilan yapılan sanıkların kaçak olduklarına ve mal varlıklarına el konulmasına, sanık Ekrem Dumanlı hakkında ise kaçak sayılmasına ilişkin usulü işlemlerin yapılmasına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, firari sanıklar Fetullah Gülen, Adem Yavuz Arslan, Coşgun Çakar, Halil İbrahim Koca, Mehmet Akif Yılmaz, Mehmet Faruk Mercan, Metin Canbay, Ömer Faruk Kartın, Serkan Şahan, Yılmaz Angın ve Yunus Yazar’ın kaçak sayılmalarına hükmederek, sanıklara ait menkul ve gayrimenkullerine el konulmasına karar verdi.

Haberin devamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu