DünyaGenelManşet

Cameron: Sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz

Kanada’daki yatılı kilise okulları krizinde yerli halkın en önemli isteklerinden ‘Katolik Kilisesinin yatılı okul kayıtlarının açıklanması’ çağrısı sonunda karşılık buldu. Katolik Kilisesi 13 yatılı kilise okulunun kayıtlarını açıklamayı kabul etti

Cameron: Bu kayıtları hayatta kalanlara yayımlaması için bir başlangıç

Saskatchewan eyaletinin Delmas kentindeki zemin araştırması çalışmalarına katılan Egemen Yerli Milletler Federasyonu (FSIN) Başkanı Bobby Cameron, Katolik Kilisesi tarafından en az 13 okulun kayıtlarının açıklanacağını söyledi.

Cameron, CTV News’e verdiği demeçte, “Bu, hoş bir haber ve Kanada’daki diğer kiliselerin de aynı şeyi yapması, bu kayıtları hayatta kalanlara ve torunlarına yayımlaması için bir başlangıç.” dedi.

“Papa Francis’i tekrar özür dilemeye çağırıyoruz”

Bobby Cameron, Batı Kanada’daki 13 yatılı kilise okulunu denetleyen Saskatchewan‘daki Katolik Kilisesinden kayıtların yayımlayacağını açıklayan mektup aldığını duyurdu.

Kamloops‘taki eski bir yatılı okulun sahasında gömülü 215 öğrencinin kalıntıları olduğuna inanılan mezarların bulunmasının ardından Papa Francis’i tekrar özür dilemeye çağırdıklarını hatırlatan Cameron, Katolik Kilisesinden de yatılı okulların kayıtlarını yayımlamasını istediklerine işaret etti.

Cameron, “Onlara uyguladığımız baskı işe yarıyor ve hayatta kalanlarımız için sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

(NTV)











Başa dön tuşu