DünyaSağlıkSürmanşet

Türkiye’de istifa yasağı kalktı, doktorlar havlu attı!

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı‘nın kamu ve özel sektörde çalışan hekimlerin istifa yasağının kalkmasının ardından 50 hekim istifa dilekçesi verdi

Yasak kalktı, doktorlar havlu attı

Türkiye Sağlık Bakanlığı, 2020 yılının Mart ayında bir genelge yayınlayarak kamu ve özel sektörde çalışan hekimlerin istifa etmelerini yasaklamıştı.

1 Temmuz 2021’de başlayan normalleşmeyle birlikte bu yasak da kaldırıldı, doktorlar birer birer istifa dilekçelerini vermeye başladı.

50 hekim istifa dilekçesi verdi

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre, istifa yasağının kaldırılmasının ardından Manisa‘da hekimler il veya ilçe sağlık müdürlüklerine istifa dilekçelerini vermeye başladı.

Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, istifalardaki en büyük etkenin salgın döneminde sağlık çalışanlarının psikolojilerinin bozulması ve ekonomik sıkıntı olduğunu açıkladı.

Normalleşme sürecinin ardından istifa sürecinin yeni olmasına rağmen hekimlerin yoğun bir şekilde istifa dilekçelerini vermeye başladığını söyleyen Duran, son 1 ay içerisinde Manisa genelinde 50 hekimin istifa dilekçesini verdiğini açıkladı.











Başa dön tuşu