DünyaGenelManşet

Kılıçdaroğlu: Yanan alanlarda ranta açılacak bir avuç toprağı bile yanlarına bırakmam

Türkiye Ana Muhalefet Partisi (CHP )Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘yangın’ konulu özel basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu yangın döneminde vatandaşın yaşadıkları ile ilgili, “Saray iktidarı devletimizi aciz duruma düşürmüştür” ifadelerini kullandı

Kılıçdaroğlu: Bu davranışı bu toplum kabul etmez, içine sindiremez

Kılıçdaroğlu, orman yangınlarına karşı canla başla mücadele eden tüm orman çalışanlarına, polis ve askerlere, itfaiye personeline, belediye personeline, gönüllü olarak sahada çalışan kişilere teşekkürlerini sundu ve “Sizler bizim kahramanımızsınız” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bizim töremizde, geleneğimizde, ahlakımızda, inancımızda başsağlığı dileyeceğimiz kişileri ayağımıza çağırmak yoktur” ifadelerini kullandı ve “Ya aileyi ziyaret eder, ya telefonla başsağlığımızı sunarız. Örfümüz, adetimiz budur” söyleminde bulundu.

“Erdoğan yangınları karşı ‘master planı’ hazırlamaktan acizdir”

Marmaris’te hayatını kaybeden Şahin Akdemir’in ailesi korumalar gözetiminde evinden alınarak Erdoğan’ın yanına getirildiğine değinen Kılıçdaroğlu, ” Erdoğan burada aileye başsağlığı dileyerek, fotoğraf çektirmiştir. Bu davranışı bu toplum kabul etmez, içine sindiremez” dedi.

Erdoğan’ın orman yangınlarını önleme konusunda bir ‘master planı’ hazırlamaktan aciz olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bir cumhurbaşkanı orman yangınlarının beşer yıllık zaman dilimleri içerisinde sürekli arttığını göremiyor, görüyor da kavrayıp, önlem almıyorsa o cumhurbaşkanı orman yangınlarını önleyemez” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Bir cumhurbaşkanı Cumhuriyet’in göz bebeği olan Türk Hava Kurumu’nu işlevsiz hale getirip adeta Cumhuriyetten intikam almaya kalkıyorsa o cumhurbaşkanı ormanları koruyamaz” dedi.

“Saray iktidarı devletimizi aciz duruma düşürmüştür”

Türkiye yönetilemediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Büyük bir üzüntüyle söylüyorum ki; Saray iktidarı devletimizi aciz duruma düşürmüştür. Ülkemizi derhal yeni iklim krizlerine hazırlamaya başlamamız lazım. Ülkemiz iklim ve su krizinin ortasındadır” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, ‘Saray iktidarının’  uyarıları duymadığını ve bu süreçte kayıpların doğru raporlamadığını belirtti ve “Bu yapılırken Erdoğan’ın halkımıza adeta bir kredi pazarlayıcısı gibi yaklaştığı şekilde değil. Doğru dürüst kayıpların raporlanması lazım. Kim zarar gördüyse kayıt altına alınmalıdır. Her orman için güncel ve doğru bir yangın planının yapılmasını sağlamalıyız. Bu iktidarın işi demeyeceğiz biz yapacağız”  dedi.

“Saray iktidarının unuttuğu orman köylülerimizle el ele vererek gerçeklere odaklanacağız”

Bilim insanlarını dinlemeye başlamanın tam zamanı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ” Bilim Çalıştayı gerçekleştireceğiz” dedi ve Türk Hava Kurumu (THK)  yenilenmesi için belediyeleri, iş insanlarını ve halkı göreve çağırdı.

CHP olarak kendilerinin bu adımları atacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Onları trolleri ile baş başa bırakacağız. Biz milletimizle, saray iktidarının unuttuğu orman köylülerimizle el ele vererek gerçeklere odaklanacağız” ifadelerini kullandı.

“Yanan alanlarda ranta açılacak bir avuç toprağı bile yanlarına bırakmam”

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında “Yaşadığımız felaket zaten saray iktidarının elinde hırpalanmış olan ruh sağlığımızı maalesef daha da etkiledi. Halk yardım çağrısı yaptığı zaman onları anlamak yerine önüne geleni terörist yaftalamak ancak aciz yönetimlerin başvuracağı bir taktiktir” dedi.

Türkiye halkının ruh sağlığının düşünülmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yangında zarar görmüş alanlara ne Turizm Bakanı‘nın, ne sarayın, ne de onların avalerinin bir tek tuğla koymalarına izin vermeyeceğiz. Herkesi uyarıyorum. Yanan alanlarda ranta açılacak bir avuç toprağı bile yanlarına bırakmam, ellerinden alacağım” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

(Cumhuriyet)











Başa dön tuşu