DünyaSürmanşet

Taliban’dan Afganistan Savunma Bakanı’nın Kabil’deki evine saldırı

Afganistan Savunma Bakanı Bismillah Khan Mohammadi‘nın başkent Kabil‘deki evine silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Taliban‘ın üstlendiği saldırıda en az 8 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı

Mohammadi evinde değildi

Böylece yaklaşık bir yıldır ilk kez Kabil’de saldırı düzenlenmiş oldu. Daha sonra Kabil’deki güvenlik güçlerine ait bir merkeze düzenlenen bombalı saldırıda da 3 kişi yaralandı.

Bakan Bismillah Khan Mohammadi, Salı gecesi sıkı güvenlik önlemleri altındaki Yeşil Bölge’nin yakınındaki evinin önünde düzenlenen saldırı sırasında evinde değildi. Mohammadi’nin ailesinin tahliye edildiği ve beş saldırgandan dördünün saatler süren çatışmada öldürüldüğü açıklandı.

Mujahid: Saldırıyı biz yaptık

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mujahid, saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini söyledi ve o sırada konutta önemli bir toplantı yapıldığını iddia etti.

Saldırı sonrası büyükelçilikler ve resmi binaların da bulunduğu Yeşil Bölge’ye özel kuvvetler gönderildi. Özel kuvvetler ile saldırganlar arasındaki çatışma üç saatten fazla sürdü.

Mohammadi : Kaygılanmayın, her şey yolunda

Mohammadi saldırı sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kaygılanmayın, her şey yolunda” dedi.

Sosyal medyada ise sokaklara dökülen ve evlerinin damlarına çıkan Kabil sakinlerinin tekbir getirerek Taliban’a meydan okudukları videolar dolaşmaya başladı.

BBCTürkçe











Başa dön tuşu