DünyaManşet

NATO Genel Sekreteri kanıt istedi

Rusya, Ukrayna sınırından çekilen askerlerinin çekilme görüntülerini paylaşırken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sahadaki Rus güçlerinin çekildiğini henüz görmediklerini söyledi

NATO Genel Sekreteri kanıt istedi

Rusya-Ukrayna arası gerilimin nasıl sonuçlanacağı beklenirken, Rusya Ukrayna sınırından askerlerini çektiğini açıklasa da, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg sahadaki Rus güçlerinin çekildeiği henüz görmediklerini söyledi.

Stoltenberg, “Moskova her geçen gün bölgeye daha çok asker yığıyor” diyerek Rusya’dan gerçek bir kanıt göstermesini istedi. Ardından açıklama yapan Kremlin ise Stoltenberg’in iddiasını yalanladı.

Rusya-Ukrayna geriliminde taraflardan peş peşe açıklamalar geliyor

Rus Haber Ajansı Interfax, Rusya’nın güney bölgesindeki askerlerinden bir kısmını geri çekmeye hazırlandığını ve bu birliklerin daimi üslerine geri döneceğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, yasa dışı ilhak edilen Kırım‘da tatbikat yapan askeri birliklerin daimi üslerine dönme görüntüsünü yayımladı.

Bakanlığın paylaştığı görüntüde, Kırım’daki poligonlarda tatbikatları tamamlayan Güney Askeri Bölgesi birliklerinin Kerç köprüsü üzerinden üslere dönüşü yer aldı. Trenle dönüş yapan birliklere ait zırhlı araç ve tanklar görüntülendi.

Rusya Savunma Bakanlığı, tatbikatlar kapsamında görevlerini tamamlayan bazı askeri birliklerin, bağlı bulundukları üslere dönmeye başladıklarını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Söz konusu birlikler demir yolu ve kara yolu ile bağlı bulundukları garnizonlara dönmek için gerekli yüklemeleri yapmaya başladı.” dedi. ( Rusya Savunma Bakanlığı – Anadolu Ajansı )

Ancak, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, askerlerin ve tankların sık sık hareket ettiğini söyleyerek, Moskova’yı Ukrayna sınırındaki askerlerini geri çektiğini kanıtlamaya çağırdı.

Dünya Basını/Fatma Kişmir











Başa dön tuşu