DünyaSürmanşet

Rusya-Ukrayna Krizi: Kremlin’den Donbass açıklaması

Rusya ile Ukrayna arasındaki krizde art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor, son olarak Kremlin yaptığı açıklamada, Moskova‘nın doğu Ukrayna’nın Donbass bölgesindeki durumdan endişe duyduğunu ve buradaki durumun potansiyel olarak çok tehlikeli göründüğünü söyledi

Rusya ile Ukrayna krizinde yeni açıklamalar geliyor

Gözler gelecek haftasonuna doğru yapılacağı ilan edilen ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları’nın görüşmesine çevrilirken, ABD yönetimi Dışişleri Bakanı Anthony Blinken‘ın, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov‘dan gelen görüşme önerisini kabul ettiğini açıkladı.

Gelecek haftaki görüşme öncesi ABD Başkanı Joe Biden müttefiklerine danışacağını belirtirken, Biden’ın transatlantik ülkelerinin liderleriyle bir telefon görüşmesi yapacağı duyuruldu.

Görüşmeye, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, İngiltere liderlerinin yanı sıra, Avrupa Birliği ve NATO temsilcileri de katılacak.

Lukaşenko: Silahlı güçler gerekli görüldüğü kadar Belarus’ta kalabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Moskova’da Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko‘yu ağırlıyor.

Gündemde ortak tatbikat sonası Rusya’nın Belarus’a gönderdiği askerlerin geri çekilmesi var.

Hem Minsk hem Moskova, Rus güçlerinin tabikat sona erince Belarus’tan ayrılacağını ilan etti ancak Lukaşenko ziyaret öncesi silahlı güçlerin gerekli görüldüğü kadar Belarus’ta kalacağını söyledi.

Dünya Basını/Fatma Kişmir











Başa dön tuşu