DünyaManşet

Bilinçli servis edildi, hedef gösterildi: Sanatçı Gülşen tutuklandı

Türkiyeli sanatçı Gülşen, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla soruşturma başlatmasının ardından tutuklandı, tutuklama kararı öfke ile karşılandı

Türkiye’de imam hatiplerle ilgili sözleri nedeniyle sanatçı Gülşen tutuklandı

Türkiye’de bireysel özgürlüklere saldırı ve yaşam tarzına müdahaleler giderek şiddetleniyor. Yasaklanan konserler ve festivallerin ardından bu kez de bir sanatçı tutuklandı.

İmam hatiplerle ilgili sözleri nedeniyle dün gece hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla soruşturma başlatmasının ardından tutuklandı.

Bilinçli servis edildi, hedef gösterildi

Gülşen’in Nisan’da verdiği bir konserde, “İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” demesinin yer aldığı bir video dün dolaşıma sokulmuştu. Kime söylendiği belli olmayan söz konusu ifadenin yer aldığı videonun yayılmasının ardından Twitter’da ‘#GülşenTutuklansın’ diye etiket açılmıştı.,

İstanbul başsavcılığı dün gece şarkıcı hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan resen soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

İktidara yakın Sabah gazetesi soruşturmanın ardından Gülşen hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını duyurdu.

Şarkıcı Gülşen tutuklanmasından önce sosyal medyada şu açıklamayı yaptı:

Resim

CHP Grup Başkanvekili Özkoç: Adaletiniz batsın

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise Gülşen hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı yönündeki haberlere tepki gösterdi.

CHP Parti Meclisi üyesi ve Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır, “Namaz kılmayanlar öldürülebilinir diyenler için soruşturma var mı! Oruç tutmayanlar sopalansın diyenler için soruşturma var mı!” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye İşçi Partili Kadınlar ise sosyal medya hesabından, “Kadınlar öldürülürken kılını kıpırdatmayanlar, Gülşen için hızla harekete geçti” dedi.

 

Sanatçılardan ve gazetecilerden tepki yağdı

Tiyatro oyuncusu Orhan Aydın, Gülşen ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlara tepki gösterdi.

 

 

 

https://twitter.com/sahmetsahmet/status/1562857124358545409?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1562859646385553409%7Ctwgr%5E474ae36d8107646ec2f80d8669bc2fcf8d94f147%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=https%3A%2F%2Fgazeddakibris.com%2Fturkiyede-imam-hatiplerle-ilgili-sozleri-nedeniyle-sanatci-gulsen-tutuklandi%2F

 

 

 

 











Başa dön tuşu