EkonomiKıbrısManşet

Barçın: Ne hale getirdiniz insanları, halkın dayanışma ruhunu zedelediniz, kimse size güvenmiyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ekonomist Devrim Barçın, UBP-DP-YDP Hükümetinin Yasa Gücünde Kararname ile “depremzedelere yardım” adı altında maaşlardan yapacağı kesintiye karşı, birçok emeklinin “maaşından kesinti yapılmaması” adına dilekçe yazdığını ancak bu dilekçelerin Anayasa‘ya aykırı olarak Bakanlıklar tarafından alınmayacağının söylendiğini belirtti

Barçın: Ne hale getirdiniz insanları, halkın dayanışma ruhunu zedelediniz, kimse size güvenmiyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Barçın, bir çok emeklinin Sosyal Sigortalar Dairesi ile Maliye Bakanlığı’na, emekli maaşlarından kesinti yapılmaması için dilekçe verdiği duyumlarını aldıklarını söyleyerek, hükümetin emeklilerden vergi alınmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu bildiği için ve daha önceden de bu yönde kararlar üretilip dilekçeler dikkate alınıp dilekçelere binaen maaş kesintileri yapılmadığı için bu durumun dairelerin de iş yükünü inanılmaz artıracağına dikkat çekti.

Barçın, “Ne hale getirdiniz insanlarımızı. Tüm halkın dayanışma ruhunu zedelediniz. İnsanlar sizlere güvenmiyor bunu görün artık. İşte hep bu sebeple yapmayın etmeyin, paydaşlar ile diyalog kurun sonra daha büyük zararlar göreceğiz hem içe hem dışa karşı dedik ama nato kafa nato mermer. Uğraşın şimdi binlerce dilekçeye bianen işlem yapmakla” dedi.

“Siz kimsiniz de dilekçeleri almıyorsunuz?”

Barçın bu çağrısından kısa süre bir başka açıklama daha yaparak, hükümet edenlere “Siz kimsiniz?” diyerek seslendi.

Barçın, hükümetin bu dilekçeleri almayacağı duyumunu aldıklarını belirterek şunları kaydetti;

“Siz diktatörmüsünüz kardeşim de size verilen dilekçeleri almayacağız diyorsunuz. Anayasa ve İyi İdare Yasası’na göre her dilekçeyi alıp, olumlu olumsuz süresi içerisinde cevap vermek zorundasınız.

Siz iyice zıvanadan çıktınız, bu halkı da zıvanadan çıkarıyorsunuz benden uyarması. Derhal tüm paydaşları toplantıya ve diyalog kurmaya çağırın, derhal”











Başa dön tuşu