EkonomiInstagramKıbrısManşet

Özersay: Bu hesabı, elektrik zamlarıyla halk değil onlar ödemelidir

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) 20 milyon dolar zarara uğratılmasıyla ilgili yaptıkları şikayet nedeniyle, bugün Mali Polis tarafından çağrıldıklarını ve ifade verdiklerini söyleyerek, soruşturmanın fiilen başladığını duyurdu

Özersay: Bu hesabı, elektrik zamlarıyla halk değil onlar ödemelidir

Sosyal medya hesabından “Bu hesabı, elektrik zamlarıyla halk değil onlar ödemelidir” başlıklı bir açıklama yapan Özersay, bu sabah Mali Polisin talebi üzerine Kıb-tek’in 20 milyon dolar zarara uğratılması konusunda ifade verdiklerini belirterek, soruşturmanın fiilen başladığını duyurdu.

Özersay, “İfademizde sadece mahkeme önünde Kıb-Tek yetkililerinin kendilerinin dile getirip kabul ettikleri 20 milyon Dolar zararın sorumlularının değil, son yıllarda hukuka aykırı ihalesiz alımlarla kuruma verilen zararı da geçmişte Sayıştay’a Halkın Partisi olarak yaptığımız başvurular temelinde şikayetimizde izah ettik” dedi.

“Kurum herkesin gözü önünde zarar uğratıldı”

Özetle bu işin 20 milyon dolar ile sınırlı olmadığını, uzun süredir çok daha büyük boyutlarda kurumun herkesin gözü önünde zarara uğratıldığını kaydeden Özersay, az önce yapılan elektrik zammı da dahil, halka ödetilmek istenen bu faturalarda kurumun uğratıldığı zararın da bir payı olduğunu vurguladı.

Özersay, “Bunun sorumluları hesap vermeli, bu hesabı halk değil onlar ödemelidir. Gerek İyi İdare Yasası gerekse Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası uygulanır, ciddi bir tahkikat yürütülürse bu zararı yaratanlar, sorumlular ödemek zorunda kalacaktır. Biz takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu