EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Gardiyanoğlu’nda ‘bahanelerin’ ardı arkası kesilmiyor!


Atanmış Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, bugün yaptığı açıklamada, gazetemizin peşini bırakmadığı insan ticareti konusunda yine herhangi bir sorumluluk almadı ve suçu diğer kurumların üstüne atmayı tercih etti

Gardiyanoğlu’nda ‘bahanelerin’ ardı arkası kesilmiyor!

Adanın kuzeyinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Sadık Gardiyanoğlu, Güzelyurt’taki narenciye işçileri konusunda yaptığı açıklamada işçilerin büyük bir kesiminin ödendiğini iddia ederek, “Yaklaşık 3’te 2’sinden fazlasının maaş geriliklerinin kapatıldığı bilgisini aldım. Bugün öğleden sonra ilgili kurum detaylı bilgileri gönderecek” ifadelerini kullandı.

Yaşanan insan ticareti olayıyla ilgili olarak konuşan Gardiyanoğlu, sezon başında Türkiye’den mevsimlik işçilerin bu yıl ‘gelemeyeceği’ haberini aldığını ve Tarım Bakanlığı’nın kendilerinden 440 tarım işçisine ihtiyaç olduğunu talebinin iletildiğini ileri sürdü. İşçilerin adaya gelme onayını bu şekilde verdiğini iddia eden Gardiyanoğlu, bu açıklamasıyla sorumluluğu atanmış Tarım Bakanı Hüseyin Kelle’ye atmayı tercih etti.

‘Denetim’ masalı yine devrede!

Sözlerinin devamında Tarım Bakanlığı’nın onay verilen 440 işçinin yanı sıra, kendilerinden 170 tarım işçisi daha talep ettiğini iddia eden Gardiyanoğlu, bunun gerekçesi olarak “Narenciye’nin bir an önce toplanması gerekliydi’ şeklinde gerekçelendirmeye çalıştı.

Gazetemizin yerinde ziyaret ederek gerçekleri tüm halkın önüne serdiği işçilerin yaşam koşulları konusuna da değinen atanmış Gardiyanoğlu, gerçek bir ‘KKTC masalı’ olan denetime başvurarak, konuyu geçiştirmek için işçilerin yaşam koşullarının “denetleneceği” iddiasında bulunmayı da ihmal etmedi.











Başa dön tuşu