EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Fischer: Kıbrıs’ın bu projeyle Avrupa’ya bağlanmasının ne kadar önemli olduğunu kabul etmenin zamanı geldi


Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fischer, Kıbrıs’ın sürdürülebilir bir elektrik bağlantısına ihtiyaç duyduğunun altını çizdi

Fischer: Kıbrıs’ın bu projeyle Avrupa’ya bağlanmasının ne kadar önemli olduğunu kabul etmenin zamanı geldi

ABD Büyükelçisi cuma günü düzenlenen 4’üncü Selanik Metropolitan Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, böyle bir projeyle jeo-politikayı düşünmenin ve Kıbrıs’ın bu fırsat aracılığıyla Avrupa’ya bağlanmasının ne kadar önemli olduğunu kabul etmenin zamanının geldiğini ifade etti; Lefkoşa’nın bölgede istikrar ve güvenliği teşvik etmede ülkesinin önemli bir ortağı olduğunu vurguladı.

Büyükelçi Fisher, “Artık sadece para ve Büyük Deniz Bağlantısı konusunda Avrupa Birliği’nin (AB) katılımını düşünmeyi bırakmanın zamanı geldi. Kıbrıs büyük enerji projeleri için mücadele etti; birçok cumhurbaşkanının bunları uygulamaya çalıştığını gördük. Şimdi doğru olanı yapmanın zamanı çünkü bu fırsatlar geçecek ve Kıbrıs geride kalacak” dedi.

“Tekrar ediyorum, şimdi zamanıdır ve bu fırsat geçerse, daha sonra geri dönmek çok zor olacak”

Projenin güvenilir bir elektrik bağlantısına ihtiyaç duyan yapay zekâ ve teknoloji sektöründen çalışanları çekebileceğine işaret eden ABD Büyükelçisi, “Tekrar ediyorum, şimdi zamanıdır ve bu fırsat geçerse, daha sonra geri dönmek çok zor olacak ve Kıbrıs, yeşil geçişe ihtiyaç duyulan bir zamanda akaryakıt kullanmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Büyükelçi Julie Fisher açıklamasında, Kıbrıs’ın Birleşmiş Milletler (BM), ABD ve AB’nin Gazze’ye yardım göndermesini ve sivilleri çatışma alanından uzaklaştırmasını sağlamada oynadığı önemli rolden de söz etti.











Başa dön tuşu