EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Lafla peynir gemisi yürümüyor!!


Adanın kuzeyinde faaliyet gösteren İstatistik Kurumu gibi siyasi çıkarlar doğrultusunda yanıltıcı veriler paylaşmayan Avrupa İstatistik Kurumu (Eurostat) verilerine göre Kıbrıs Cumhuriyeti, 2024’ün ikinci çeyreğinde Avrupa Birliği’nde üçüncü, Euro bölgesinde ise ikinci en yüksek yıllık büyüme oranına ulaştı

Kıbrıs’ın Gayrı Safi Yurt İçi Hasılası geçen yıla oranla %3,7 arttı!

Mevsimsel olarak düzeltilmiş veriler, Kıbrıs’ın Gayrı Safi Yurt İçi Hasılası‘nın (GSYİH) 2023’teki aynı çeyreğe kıyasla %3,7 arttığını, yalnızca Malta (%4,2) ve Polonya’nın (%4) gerisinde kaldığını ortaya koydu.

Özellikle Kıbrıs’ın büyüme oranı, sırasıyla %0,8 ve %0,6 olan AB ve Euro bölgesi ortalamalarından önemli ölçüde yüksekti.

2024’ün birinci çeyreğine kıyasla Kıbrıs, %0,7 ile altıncı en yüksek büyüme oranını kaydederken, Yunanistan %1,1 ile Polonya’nın ardından ikinci en yüksek büyümeyi elde etti. Hem euro bölgesi hem de AB için GSYİH büyüme oranı %0,2 olarak gerçekleşti.

Kıbrıs’ın 2024’ün ilk yarısı için GSYİH büyüme oranı %3,5’e ulaşarak tüm yıl için %2,9’luk ilk resmi tahmini aştı. Maliye Bakanlığı, muhtemelen 2025 devlet bütçesi sunumu sırasında yıl için tahminini revize edeceğini duyurdu.











Başa dön tuşu