EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Çin Dışişleri Bakanı Yi, kararı Hristodoulides’e New York’ta iletti!




Amerika Birleşik Devletleri‘nin (ABD) ardından şimdi de Çin, Kıbrıslı vatandaşlar için vize şartlarını kaldırmaya karar verdiğini duyurdu

Çin Dışişleri Bakanı Yi, kararı Hristodoulides’e New York’ta iletti!

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çarşamba akşamı New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu‘nun aralarında yaptığı toplantıda kararı Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hristodoulides‘e iletti.

Kıbrıs hükümet sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, toplantıdan sonra gazetecilere vize muafiyetinin “iki ülke arasındaki gelişmiş ikili ilişkilerin somut bir kanıtı” olduğunu söyledi.

Yetkililer ayrıca, iki ülke arasındaki bağlantıyı önemli ölçüde artırması beklenen hava taşımacılığı konusunda yakın zamanda imzalanan hükümetler arası anlaşmayı görüştüler.

Kıbrıs Devlet Başkanı, Çin Dışişleri Bakanı’na müzakerelerin yeniden başlatılması çabaları da dahil olmak üzere Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Letimbiotis, BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinden biri olan Çin’in, Kıbrıs’ı ulusal sorun konusunda “ilke ve değerlere dayalı” olarak sürekli desteklediğini sözlerine ekledi.











Başa dön tuşu