EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Çıkarlarını ve ücretsiz seyahat giderlerini beyan etmediler!


İngiltere Parlamentosu Standartlar Komiseri, Kıbrıs’ın kuzeyine tam ücretli seyahatlerini beyan etmeyen beş İngiliz milletvekili ve akranının olası lobicilik kurallarını ihlal etmelerini araştırmaları için bir mektup aldı

Olay, İrlandalı araştırmacı gazeteci Geogheghan’ın yaptığı bir soruşturmanın ardından ortaya çıktı

Cyprus Mail‘in haberine göre, ‘Satılık Demokrasi‘ isimli kitabı ile tanınan İrlandalı araştırmacı gazeteci Peter Geogheghan‘ın gerçekleştirdiği araştırma sonucunda, beş İngiliz milletvekilinin İngiltere’deki lobicilik kurallarını ihlal etmeleri nedeniyle soruşturma açılıyor.

Beş milletvekiline yönelik suçlama, şu anda Kamu Yaşamı Standartları Komitesi üyesi olan ve Westminster’daki SNP’nin eski lideri olan Ian Blackford‘dan geldi.

Çıkarlarını ve ücretsiz seyahat giderlerini beyan etmediler!

Üç milletvekili ve Lordlar Kamarası’nın iki üyesi, İngiltere’den doğrudan ticaret, yatırım ve uçuşlar hakkında sorular sormadan önce adanın kuzeyine yönelik çıkarlarını ve ücretsiz seyahatlerini beyan etmedikleri için suçlanıyor.

Haberde, Parlamento sorusu sorulmadan önce bu tür ilgili çıkarların beyan edilmesi, milletvekillerinin ve Lordların davranış kurallarında belirtildiğini vurgulanıyor.

Konu hakkında konuşan İskoç siyasetçi, bunu yapmamanın parlamenterlerin beklediği “dürüstlük ve dürüstlüğün tam tersi” olduğunu söyledi.











Başa dön tuşu