EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Yeltekin: Çalışanlar, enflasyonun nedeni değil, mağdurudur!


Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, ülkede yaşanan ekonomik krizin sorumlusunun çalışanlar değil, atanmış UBP-DP-YDP hükümeti olduğunu vurguladı

Yeltekin: Ülkedeki enflasyonu körükleyen merci hükümettir!

BASS Genel Sekreteri Yeltekin yaptığı açıklamada, ülkede asgari ücretle yaşam şartlarının dayanılmaz noktalara geldiğini belirterek, hayat pahalılığının en yüksek seviyede ilerlemesi rağmen atanmış hükümetin enflasyonu daha da artırma peşinde olduğunu söyledi.

“Ekonomik krizin nedeni çalışanlar ve aldıkları ücretler değildir. Çalışanlar, enflasyonun nedeni değil, mağdurudur” diyen Yeltekin, açıklanan son asgari ücretten saatler sonra elektrik tarifelerine yapılan yüzde 15’lük zammın ülkedeki enflasyonu körükleyen mercinin aslında hükümet olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Zam Şampiyonu ‘KKTC’ hükümeti

Yeltekin açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi:

“Hükümet, ülkede bulunan kamu kaynaklarını, gelirlerini, üretim maliyetlerini, kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı (kaçak) işçinin belirlenmesi, KKTC vatandaşlarını özel sektörde çalışmaya teşvik edilmesi ve temel gıda maddelerinin ucuzlatılmasının desteklenmesi konularında adım atmadığı sürece ZAM ŞAMPİYONU KKTC hükümeti olacaktır”











Başa dön tuşu