EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Bengihan: Hükümetin denetçi istihdamını gereksiz bulması, denetim istemediğini göstermektedir!


Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Sayıştay‘ın asli görevi olan denetimi gerçekleştirebilmesi için denetim görevini yerine getirecek denetçi kadrolarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, 10 ay önce münhal açılması için talepte bulunduklarını fakat atanmış hükümetin bu konuda herhangi bir adım atmadığını hatırlattı

Bengihan: Hükümetin denetçi istihdamını gereksiz bulması, denetim istemediğini göstermektedir

KTAMS Başkanı Güven Bengihan imzasıyla yayımlanan açıklamada, Anayasanın 93. ve 132. maddelerinde belirtildiği gibi, Sayıştay’ın adanın kuzeyindeki  tüm hesaplarını denetleyen Mali Denetim Organı olduğunu hatırlatan Bengihan, böylesine önemli bir işlevi olan Sayıştay’ın Anayasada ve Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasasında belirlenen diğer görev ve işlevlerini yerine getirebilmesi için yeterli personel, araç ve teknik altyapıya sahip olması gerektiği belirtti.

Denetçilik görevinin layıkıyla yerine getirilebilmesi için öncelikle denetçi kadrolarının oluşturulması gerekliliğine dikkat çeken Bengihan, bu çerçevede 29 adet III. Derece Denetçi münhalinin açılması için 10 ay önce talepte bulunulduğunu fakat geçen süre zarfından bu konuda herhangi bir gelişme yaşanmadığına söyledi.

“Her türlü yasal eylem hakkını kullanmaktan çekinmeyeceğiz”

“Partizanca geçici işçi istihdamları yapmaya devam eden hükümetin denetçi istihdamını gereksiz bulması, denetim istemediğini göstermektedir” ifadelerini kullanan Bengihan, çok geniş olan çalışma alanına personelin hizmet verebilmesi için gerekli olan ulaşım araçlarının temin edilmesi, ayrıca Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası kapsamındaki kurumlara online bağlantı sağlanması için gerekli teknik altyapının acilen oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Bengihan açıklamanın sonunda Sayıştayın görevini yerine getirebilmesi için gerekli personel, ulaşım aracı ve teknik altyapının sağlanması konusunda gerekli adımların atılmaması halinde, KTAMS’ın her türlü yasal eylem hakkını kullanmakta tereddüt etmeyeceğini söyledi.











Başa dön tuşu