EkonomiGüncelInstagramKıbrısSağlıkSürmanşetYaşam

Hem mama bağışı yapıldı hem de öğrencilere çalışmalar hakkında bilgiler verildi 


Dünya Hayvanları Koruma Günü” olarak ilan edilen ve her yıl dünyanın dört bir yanında çeşitli etkinlikler yapılan 4 Ekim gününde başkent Lefkoşa’da da Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Lefkoşa Hayvan Barınağı’na ziyaretler yapıldı

Hem mama bağışı yapıldı hem de öğrencilere çalışmalar hakkında bilgiler verildi

Lefkoşa bölgesinde hizmet veren kreş, ilk ve orta dereceli okullardan öğrencilerin Hayvan Barınağı’nı ziyaretleri sırasında hem mama bağışı yapıldı hem de öğrencilere yönelik “Hayvanları Koruma Günü’nün anlam ve önemi ile LTB Sevimli Dostlar Ekibinin çalışmalar anlatıldı.

Batunlu: LTB olarak can dostlarımıza Hayvan Hakları Evrensel Bildirisi ilkeleri çerçevesinde yaklaşıyoruz

Hayvan Barınağı Sorumlusu Emre Batunlu öğrencilere yönelik bilgilendirmesinde “Hayvanları Koruma Günü”nün insanların hayvanlara yönelik sevgi ve şefkat duygularını artırıp korunmalarını sağlamak amacında olduğunu söyledi.

Batunlu ayrıca 15 Ekim 1978’de Paris’teki UNESCO evinde ilan edilen Hayvan Hakları Evrensel Bildirisi’nin de çok önemli olduğunu ve LTB olarak can dostlara bu bildirge çerçevesinde yaklaştıklarını ifade etti. Batunlu sevimli dostların doğuştan itibaren eşit yaşam hakkı, saygı görme, insanca gözetilme, bakılma ve korunma hakkı, satın alınan veya sahiplenilen sevimli dostların doğal ömür uzunluklarına uygun sürece yaşama hakkı, hayvanların onurunun savunulması hakkı ve hiçbir hayvana kötü davranılamayacağı, acımasız ve zalimce eylem yapılamayacağının da aralarında bulunan 14 maddelik Haklar Bildirgesi’ni de öğrencilere aktardı.

Batunlu, Lefkoşa Hayvan Barınağı’nı ziyaret eden öğrencilere Lefkoşa Hayvan Barınağı’nın bugüne kadar yüzlerce köpeğe yuva ve koruma sağlamakla beraber, sadece barınma ve beslenme ihtiyaçları ile değil, aynı zamanda kayıt işlemleri, sağlık kontrolleri, aşılama, kısırlaştırma ve sahiplendirilmeleri ile de ilgilenen bir merkez olarak hizmet vermeyi sürdüğünü aktardı.

“Satın Alma, sahiplen”

Her yıl yaklaşık 1000’e yakın sokak hayvanına yardımcı olan LTB Sevimli Dostlar ekibi, önce geçici bir güvenli ortam sağlıyor, ardından da kalıcı bir yuva kazandırıyor. “Satın Alma Sahiplen” projesi kapsamında barınaktan sahiplenilen her bir can dost, sokaktaki başka bir sevimli dostumuzun yuva bulana kadar barınakta kalabilmesini sağlıyor.











Başa dön tuşu