DünyaEkonomiGüncelInstagramSürmanşetTeknoloji&BilimYaşam

Reid: yeni özellik insanların çevrelerindeki dünyayla ilgili daha kolay soru sormasını sağlayacak!


Google, video çekerek internette arama yapılmasına olanak sağlayan yeni bir özellik geliştirdi. Video arama, kullanıcıların kameralarını bir şeye doğrultup bu konuda bir soru sormasını ve arama sonuçları almasını sağlayacak. Bu, teknoloji devinin yapay zekâ (AI) kullanarak insanların çevrimiçi arama yapma şeklini değiştirmek için attığı son adım

Reid: yeni özellik insanların çevrelerindeki dünyayla ilgili daha kolay soru sormasını sağlayacak!

Google’ın arama bölümünün başkanı Liz Reid, yeni özelliğin insanların çevrelerindeki dünyayla ilgili daha kolay soru sormasını sağlayacağını söyledi.

Bir akvaryumda bulunan bir kişinin, bir grup balığın neden bir arada yüzdüğünü öğrenmek istemesi örneğini veren Reid, kullanıcıların balıkları çevrimiçi aramak ve soruyu yazmak yerine, yeni özellik sayesinde kameralarını doğrultup kısa bir video kaydedebileceğini ve sesiyle bir soru sorabileceğini ifade etti.

Yeni özellikle, Google’ın kullandığı yapay zekâ videoyu analiz edecek, balıkları tanımlayacak, soruyla birleştirecek ve arama sonuçları üretecek.

Sektör analisti Paolo Pescatore, bunun Google için büyük bir adım olduğunu söyledi ve “Artık her şeyde AI görüyoruz, insanlar en iyi şekilde görsellerle bağ kuruyor” dedi.

Pescatore, “AI’nın, kullanım alışkanlıklarımıza ve tercihlerimize dayalı olarak kişiselleşip benzersiz hale gelmesinin eşiğindeyiz” diye konuştu.

Diğer arama yöntemleri

Google, video ile arama yapmanın yanı sıra birkaç başka güncelleme de yayımladı.

Alışveriş sonuçlarını geliştirdiğini ve artık farklı satıcılara dair fiyat bilgilerini ve yorumları da içereceğini belirtti. Ayrıca, Apple’ın müzik tanıma uygulaması Shazam’a rakip bir araç da tanıttı.

Google, internette arama pazarının yüzde 90’ından fazlasını elinde bulunduruyor ancak yeni rakipleri var. Bu rakipler arasında, temmuzda ChatGPT içinde bir arama özelliğini denediğini açıklayan OpenAI da var.

SearchGPT, kullanıcıların bir sesli sohbet robotuna soru sorarak interneti aramalarına olanak tanıyor ve şu anda ABD’de sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test ediliyor.











Başa dön tuşu