EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Kermiya sınır kapısının genişletilmesi destek paketine dahil edildi


Adanın güneyinde faaliyet gösteren Philenews, Avrupa Komisyonu’nun uzun zamandır gündeme gelen fakat geçişlerin rahatlaması için adım atılmayan Kermiya (Metehan) geçiş kapısının genişletilmesi projesini finanse etmeyi kabul ettiğini duyurdu

Kermiya sınır kapısının genişletilmesi destek paketine dahil edildi

Philenews’ün Kıbrıs Cumhuriyeti hükümet kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Avrupa Komisyonu, adanın en işlek ve yoğun sınır kapısı olma özelliğini taşıyan ve saatlere varan araba kuyruklarının oluştuğu Kermiya (Metehan) Sınır kapısının genişletilmesi projesini finanse etmeyi kabul etti.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Yerel Altyapı Tesisi (LIF) aracılığıyla uygulanması planlanan proje, Kıbrıslı Türkler için 14 kapsamlı destek önlemi paketinin bir parçası.

Bu kritik geçiş noktasındaki yol genişletme girişimi, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Kıbrıslıtürklere destek paketine dahil edildi. Haberde ayrıca, Ara bölge dışındaki alanlar için ön çalışmaların başladığı belirtilirken, ihale ve uygulamanın kısa süre içinde yapılması beklendiğini ifade edildi.











Başa dön tuşu