EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Kuzeyden yakıt alıp engellenen çok sayıda kişiden şikayet alındı




Kıbrıslı Rum Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Maria-Stylianou Lottides, Kıbrıs Rum Gümrük ofisinin, kuzeyden yakıt taşınması konusunda halkı etkileyen kurallar konusunda şeffaf olmayı başaramadığını açıkladı

Kuzeyden yakıt alıp engellenen çok sayıda kişiden şikayet alındı

Cyprus Mail‘in haberine göre, Yüksek Yönetim Denetçisi Lottides bir raporda, Kıbrıs Rum gümrük ofisi tarafından kuzeyde satın aldıkları ve konteynerlerde bulundurdukları yakıtı adanın güneyine getirmeleri engellenen kişilerden çok sayıda şikayet aldığını belirtti.

Halk, Avrupa Komisyonu’nun yakıtın, kişisel kullanım için olması, değeri 260 €’yu geçmemesi ve aracın yakıt deposunda veya kapasitesi 10 litreden fazla olmayan taşınabilir bir konteynerde bulunması koşuluyla Yeşil Hat üzerinden taşınabilecek mallar arasında olduğunu söylediğini belirten medya raporlarına atıfta bulundu.

Raporda ayrıca, kuzeyden yakıt alan kişilerin kurallara uyduklarını belirtiklerinde bile, gümrük ofisindeki çalışanlar yakıtın neden geçmesine izin vermediklerini açıklamaya çoğu zaman isteksiz oldukları belirtiliyor.

Rapora göre, gümrük ofisi web sitesi yakıtın geçişlerde taşınması yasak olan maddeler listesinde olduğunu söylüyor.

Yeşil Hat tüzüğü ile çelişiyor!

Yakıtın Kıbrıs Rum Gümrük ofisi web sitesinde yasaklı maddeler arasında bulunması ise, gümrük ofisinin ombudsmana, belirli koşullar altında yakıt taşımacılığına izin veren Yeşil Hat düzenlemeleriyle çeliştiği de raporda yer alıyor.

Ombudsman, yaşananlar sonrasında gümrük memurlarının yakıta neden el koyduklarına dair açıklamalarında belirsiz olduklarını ifade etti.

Yüksek Yönetim Denetçisi konuyla ilgili olarak “Gümrük memurlarının etkilenen vatandaşlara gerekli bilgileri, açıklamaları ve açıklamaları sağlamayı reddetmesi ve gümrük ofisinin konuyla ilgili olarak kamuoyuna net bilgi sunmama yönündeki genel tutumu, şeffaflık, bilgi ve iyi niyet ilkelerini ve yönetimin vatandaşları rahatsız etmeme ve şaşırtmama görevini ihlal ediyor” dedi.

Lottides, şeffaflık nedenleriyle gümrük ofisinin vatandaşları etkileyen tüm bilgileri açık hale getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.











Başa dön tuşu