GenelKıbrısSürmanşet

CISSE’nin “Ne Yapabiliriz?” başlıklı söyleşi etkinlikleri tamamlandı

Ne Yapabiliriz?” başlığı altında bir dizi etkinlik gerçekleştiren Cyprus International Social Sciences Education (CISSE), bu etkinliklerin sonuncusunu geçtiğimiz gün tamamladı

CISSE’nin “Ne Yapabiliriz?” başlıklı söyleşi etkinlikleri tamamlandı

Moderatörlüğünü Hukukçu Tacan Reynar’ın yaptığı söyleşi etkinliklerinin “Siyaset İle Ne Yapabiliriz?” konulu söyleşisine Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sosyolog Doğuş Derya, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Avukat Mine Atlı, Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı ve Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Sorumlusu Avukat Cansu N. Nazlı konuşmacı olarak katıldılar.

Hukukçu Tacan Reynar’ın sorularını yanıtlayan konuşmacılar, ülkenin siyaseten içerisinde bulunduğu durumu değerlendiler.

CTP Milletvekili Doğuş Derya

Muhalif güçlerin kurulu düzene karşı alternatif mücadele yöntemleri belirleyerek iş ve güç birliği yapmasının gerekliliğini ifade eden konuşmacılar, iş ve güç birliğinin ülkenin yarınları için olan önemine değindiler.

Hukukçu Tacan Reynar

Gençlerin de sürece aktif bir şekilde katılımını sağlayarak politika üretimindeki yeterliliğin çok daha iyi bir noktaya gelebileceğini belirten konuşmacılar, ülke solunun güçlenmesinin ve etkisinin bu yolla da pekişeceğini vurguladılar.

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Sorumlusu Avukat Cansu N. Nazlı

Düzenin yarattığı sorunları bir bütün olarak değiştirme çabası içerisinde olmanın da altı çizildiği etkinlikte, yaşamın içerisinde örgütlenme zorunluluğunun günümüzde çok daha elzem hale geldiği de konuşmacılar tarafından belirtildi.

TDP Genel Başkanı Avukat Mine Atlı

Etkinlik katılımcı misafirlerin soru ve özel paylaşım katkılarıyla sona erdi.











Başa dön tuşu