GenelKıbrısSürmanşet

Kırmızı: Tek dertleri atama yapmak

İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği (İEZB) Başkanı Serkan Kırmızı, hükümetin zamlar karşısında sessiz kalırken halkın tükendiğinin altını çizen Kırmızı, “Artık yeter” dedi ve hükümeti, esnafı ve halkı dinlemeye davet etti

Kırmızı: Tek dertleri atama yapmak

Yazılı açıklama yapan Kırmızı, hükümetin zamlar karşısında duyarsız kaldığını ifade ederek, hükümetin zamları umursamadığı gibi denetlemeyi de elden bıraktığını belirtti.

Kırmızı, “Nasıl bir düzen? Nasıl bir yönetim? Nasıl bir vurdum duymazlık? Nasıl bir umursamazlık? Bir ülkenin yöneticileri, yaşadıkları ülkelerini, vatanını ve halkını hiç mi sevmez? Hiç mi düşünüp empati yapmaz? Bir yıldır aralıksız her ay özellikle temel yaşam ürünleri ile temizlik ürünlerine zam gelmektedir. Hükümet artık denetlemeyi de bıraktı. Bırakın denetlemeyi zamlar gündemlerinde bile değil. Tek dertleri birilerini görevden alıp, yerine yeni birilerini atasınlar” dedi.

“Artık yeter! Halk evine; süt, et, temizlik ürünü alamaz duruma getirildi”

Hükümetin zamlar karşısında sessiz kalırken halkın tükendiğinin altını çizen Kırmızı, “Artık yeter” dedi ve hükümeti, esnafı ve halkı dinlemeye davet etti.

Kırmızı sözlerini şöyle sürdürdü;

“Hükümet zamlara sessiz ama halk yapılan zamlardan olumsuz etkilenmiş, evine; süt, et, temizlik ürünü vs. alamaz duruma getirildi. Kime ne. Dertleri tasaları yöneticilik oynasınlar, yurtdışı ziyaretleri, ihale yasası vs. Artık yeter. Artık çıkıp gezip ziyaret edin esnafı, dinleyin geçim dertlerini, dinleyin sorunlarını, bir işyerini ayakta tutmakta ne kadar zorlandıklarını dinleyin.

Kulak verin, önemseyin en önemlisi sizlerin de bu ülkenin insanı olduğunuzu ve burada yaşadığınızı unutmayın. Yeter artık. Hükümet bir an önce denetlemelerine başlayıp sürekli zam yapılmasının önüne geçmelidir. Bu konuda hızla tedbirler alınmalı ve ivedilikle tedbir alıp uygulamalıdır”

“Bu ülkenin insanı olduğunuzu ve burada yaşadığınızı unutmayın”

Hemen her gün yapılan zamların, fiyatlardaki tutarsızlığın, denetimsizliğin ve pek tabii esnafın içinde bulunduğu durumun, çaresizlik ve daha nicesinin İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği’nin gündeminde olduğunu kaydeden Kırmızı, hükümeti umursamazlıkla suçladı, kendilerinin de bu ülkenin vatandaşı olduklarını ve bu ülkede yaşadıklarını unutmamalarını istedi.











Başa dön tuşu