EkonomiGenelKıbrısManşet

“AB İşini Kur” programı panel ve network etkinliklerinin yedincisi KTSO’da yapıldı

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve NI-CO tarafından yürütülen AB İnovatif Girişimcilik projesi kapsamında uygulama ortakları ile yapılan “AB İşini Kur” programı panel ve network etkinliklerinin yedincisi Kıbrıs Türk Sanayi Odası‘nda (KTSO) yapıldı

“AB İşini Kur” programı panel ve network etkinliklerinin yedincisi KTSO’da yapıldı

Açılışta konuşan AB İnovatif Girişimcilik ekibinden Balkız Kandulu, yedincisini gerçekleştirdikleri etkinliğin, İşini Kur katılımcılarına, girişimcilerin, iş dünyasına ve ilgilenen herkese açık olduğunu belirtti.

Kandulu, “Birbirinden değerli konuşmacılarımız yerli üretim, ihracat ve ticaret fırsatları hakkında ilham verici konuşmalar yapacak. Hemen ardından soru cevap için de zaman ayıracağımız etkinliğimiz, atıştırmalık ve networking imkanı ile son bulacak” bilgisini verdi.

Alışkan: Vizyonumuz; sanayi politikaları üretmek, ihracatımızı artırmak, yerli ürün bilincini geliştirmek

KTSO Dış İlişkiler Personeli Gizem Alışkan ise yaptığı konuşmasında, KTSO’nun 1977 yılında bir grup sanayici tarafından kurulan ve 800’den fazla üyesi olan bir sivil toplum örgütü olduğunu belirtti.

Alışkan, “Yerli ürünlerimizi tanıyoruz. Vizyonumuz; sanayi politikaları üretmek, ihracatımızı artırmak, yerli ürün bilincini geliştirmektir” dedi.

Yeni nesil kahveci dükkanı açtı

Etkinlikte Uzman Psikolog Işıl Direktör, 2015 yıında İngiltere’de psikoloji okumaya giderken, hizmet sektörüne asla girmeyeceği kararının, okulunu bitirip adaya döndükten sonra nasıl değiştiğini anlattı. Yeni nesil kahveci dükkanı olan Direktör, AB İşini Kur projesinden nasıl yararlandığını ve tecrübelerini aktardı.

Tekinay tecrübelerini aktardı

İş İnsanı Yusuf Tekinay ise ABD’de öğrenimini tamamlayıp 2007 yılında adaya dönmesiyle birlikte birçok farklı sektörde iş hayatına nasıl atıldığını anlattı, deneyimlerini paylaştı.

Karton bardak fabrikasından, medikale kadar birçok alanda faaliyet gösteren Tekinay, AB İşini Kur projesiyle ilgili fikir ve düüncelerini katılımcılara aktardı.

Yayının tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

https://www.facebook.com/OzgurGazeteKibris/videos/1338452383373294











Başa dön tuşu