GenelKıbrısManşet

Arıklı, CTP’li sandık görevlisine hakaret edip üzerine yürüdüğü gerekçesiyle polise şikayet edildi

25 Haziran Ara Seçimleri’nde, Mağusa‘da bir okulda Cumhuriyeti Türk Partisi (CTP) adına sandık görevlisi olan 22 yaşındaki Murat Duran adlı genç, okula gelip oy verilen sınıfları gezen Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘nın, kendisine hakaret ederek üstüne yürüdüğünü, Arıklı’nın okuldaki polisler tarafından engellendiğini söyledi, şikayetçi olduğunu anlattı

Duran: Okula geldi, sınıfları gezmeye başladı

Ara seçimlerde, son seçimlere göre seçmeninin yüzde 55’ini sandığa taşıyamayarak büyük hezimet yaşayan partilerden biri olan hükümetin küçük ortağı Yeniden Doğuş Partisi‘nin (YDP) Genel Başkanı ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı hakkında şikayetçi olan Murat Duran adlı genç, yaşananları Özgür Gazete‘ye anlattı.

Murat Duran

Duran, aşağı Maraş bölgesinde bulunan Şehit Zeki Salih İlkokulu’nda kurulan 61 nolu sandıkta CTP adına sandık görevlisi olarak bulunduğu sırada okula Arıklı’nın geldiğini ve sınıfları gezmeye başladığını belirtti.

“Sen ne karışıyorsun i.., şe*fsiz diye bağırıp üzerime yürüdü”

Duran Arıklı’nın Enerji Bakanlığı döneminde, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) ile ilgili politikalarından dolayı kendisini sosyal medyadan sıkça eleştirdiğini, bu yüzden Arıklı’nın kendisine selam dahi vermediğini belirterek, o sırada yanında bulunan kardeşine selam vermek istediğini anlattı.

Duran, “Bana selam vermedi, kardeşime elini uzattı, ben de kardeşime elam vermemesini söyledim. Arıklı bunu duyunca ‘Sen ne karışıyorsun i.., şe*fsiz’ diye bağırmaya başladı. Ben de ona ‘Sen bana sövemezsin’ diye karşılık verdim” dedi.

“Polis olmasaydı beni darp edecekti, şikayetçi oldum”

Orada bulunan herkesin olaya şahit olduğunu söylen Duran, Arıklı’nın daha sonra üzerine yürüdüğünü, oradaki polislerin ise bunu görerek Arıklı’yı tuttuklarını ileri sürdü.

Duran, “Polisler olmasaydı beni darp edecekti. ‘Seni polise şikayet edeceğim’ diye bağırınca da, ‘Benim dokunulmazlığım var, polis bana hiçbir şey yapamaz’ dedi. Şahitlerimle birlikte polise resmi şikayette bulundum. Hakkımı arayacağım” dedi.











Başa dön tuşu