GenelKıbrısManşet

İzcan: Tarihin en yağcı ve yalaka hükümeti ile karşı karşıyayız

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun “Mağusa Limanı’nı özelleştirme çalışmaları başladı” şeklindeki açıklamasının kabul edilemez olduğunu vurguladı

İzcan: Hükümet edenler utanmalıdır

Kuzey Kıbrıs’ta hükümet edenlerin böyle açıklamalar karşısında utanmaları gerektiğini belirten İzcan, “Dünyanın hiçbir yerinde bir Büyükelçi, yasama ve yürütme organlarının görevlerini üstlenmemiştir” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi‘nin (AİHM) tanımıyla, “Türkiye’nin alt yönetimi” olarak tanımlanmasının doğru ve yerinde bir saptama olduğunu dile getiren BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Toplumu yok sayan bir Büyükelçi’ye ülkemizde yer yoktur” dedi.

“Ülke kaynaklarını peşkeş çekecekler”

AKP iktidarının Türkiye ve kuzey Kıbrıs’ta özelleştirme adı altında yaptığı, ülke kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekmektir” diyen İzcan, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek), Ercan Havalimanı, Telefon Dairesi gibi kötü örnekler ortada dururken, yeni özelleştirmelere izin verilemeyeceğini vurguladı.

“Yağcı ve yalakacı hükümet ile karşı karşıyayız”

Tarihin en yağcı ve yalakacı hükümeti ile karşı karşıya olunduğunu dile getiren İzcan, “Türkiye’deki AKP iktidarı ve onların buradaki iş birlikçilerine karşı mücadele etmek, tüm yurtseverlerin görevidir” dedi.











Başa dön tuşu