GenelInstagramKıbrısManşet

Murat: Birileri buyurdu, polis davayı hazırladı, Savcılık dosyaladı, Mahkeme’nin kucağına bıraktı

Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi Başkanı Avukat Aslı Murat, Gazeteci Ali Kişmir’e, yazdığı bir köşe yazısı nedeniyle “10 yıl hapislik” cezası öngörülen bir suçlamayla Başsavcılık tarafından açılan davanın, sadece özgürlükler veya haklar ile ilgili değil, doğrudan demokratik düzeni tehdit eder nitelikte olduğunu vurguladı

Murat: Dayanışma önemli ve gereklidir. Memleketin dört bir tarafı satılıyorken, insanlık onurumuzu da yedirmeyelim

2020 yılında dönemin TC Büyükelçisi Ali Murat Başçeri‘nin, Güvenlik Kuvveleri Komutanlığı‘na (GKK) ait “Beyaz Ev“de, Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekilleriyle yaptığı, Kıbrıslıtürklerin iradesini ilgilendiren “gizli toplantıyı” eleştiren köşe yazısı nedeniyle hakkında “10 yıl hapislik” cezası öngörülen bir suçlamayla Başsavcılık tarafından dava açılmasına tepki gösterenlerden biri de Avukat Aslı Murat oldu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Murat, 6 Ekim 2023 tarihinin, ülkedeki basın ve ifade özgürlüğü açısından önemli bir gün haline getirildiğini belirterek, Ali Kişmir’in bir gazeteci olduğunu ve yazdığı yazı sebebiyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasının istendiğini hatırlattı.

Murat, “Birileri böyle buyurmuş, polis teşkilatı davayı hazırlamış – savcılık da dosyalamış ve Mahkeme’nin kucağına ateşten bir top bırakılmıştır. Unutulmamalıdır ki bu tip davalar sadece özgürlükler veya haklar ile ilgili değildir. Doğrudan demokratik düzeni tehdit eder. Bu yüzden dayanışma önemli ve gereklidir. Memleketin dört bir tarafı satılıyorken, insanlık onurumuzu da yedirmeyelim. Değil mi?” diye sordu.











Başa dön tuşu