GenelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Arabacıoğlu: Bu kitabın da arkasında mısınız Sayın Nazım Çavuşoğlu?

Velilerin oluşturduğu Laik, Demokratik Eğitim İçin Mücadele Hareketi sözcüsü Melek Arabacıoğlu, ilkokul 6. sınıf “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” kitabından sayfalar paylaşarak, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘na “Bu kitabın da arkasında mısınız?” diye sordu

Arabacıoğlu: Bu kitabın da arkasında mısınız Sayın Nazım Çavuşoğlu?

Laik, Demokratik Eğitim İçin Mücadele Hareketi’nin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Arabacıoğlu, “Bu toplumun sinir uçlarıyla oynamayın” diyerek, Eğitim Bakanlığı’ndaki eylem sonrası kendilerine verilen kitaplar listesinde olmayan, incelemeleri için velilere, öğretmen sendikalarına ve siyasi partilere verilmeyen “Din Kültür ve Ahlak Bilgisi” kitapları ile ilgili dünden beri yaptıkları incelemelerin, bu kitapların neden verilmediğini bir bir ortaya çıkarttığını belirtti.

Arabacıoğlu, “6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabının kapağını açar açmaz karşılaştığımız konu ‘CİN’ler…
6. sınıf çocuklar hâlâ somut işlemler dönemindeyken bu çocuklara ‘cinleri’ anlatan bu kitabın da arkasında mısınız Sayın Nazım Çavuşoğlu?” diye sordu.

Arabacıoğlu Çavuşoğlu’na bir soru daha sorarak; “Bilimden uzak ve hurafelerle çocukların beynini yıkamak için göz yumduğunuz Kuran kurslarının bir benzerini okullarda mı açmayı planlıyorsunuz?” diedi ve “Arkasındayım diye savunduğunuz bu kitapları Laik Demokratik Eğitim İçin Mücadele Hareketi velileri ve halk olarak çocuklarımıza okutmanıza asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu