GenelInstagramKıbrısKültür&SanatSürmanşet

Ersan: Yenilikçi bir “gönderme” olarak da düşünebilirsiniz

Ünü uluslararası müzik dünyasına uzanan Kıbrıslıtürk Jazz-Fusion gitaristi ve bestecisi Okan Ersan, yeni teklisi “Dillirga-Ma”yı 22 Mart’ta sosyal medya platformlarından yayınlıyor

Ersan: Yenilikçi bir “gönderme” olarak da düşünebilirsiniz

Kıbrıs halkına ait olan ve bugüne kadar folklorik karakterini koruyan “Dillirga” adlı anonim ezgiden yola çıkarak bestelediği ve yeniden düzenlediği bir parçayla sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlandığını duyuran Ersan, “Bu çalışmada, Dillirga’nın bilinen geleneksel ezgi karakterinin ritmik ve melodik yapısını –dekonstrüktif (yapıbozumcu) bir müdahaleyle– yeniden kurguladım. Çağdaş müziğin çoğulcu, eklektik ve deneysel anlayışıyla bir düzenleme yapmaya çalıştım. Bunu kültürel bir imgeye dönüşen Dillirga ezgisine yenilikçi bir “gönderme” olarak da düşünebilirsiniz” dedi.

Ersan yeni çalışması hakkında şu bilgileri verdi;

Jazz-Fusion tarzında olan çalışmamda armoni eşlikleri, tonal ve modal bir yapıda temel alınmış ama yer yer paralel armoni yaklaşımları ile desteklenmiştir. Ritmik yapıda ise 4/4 ve 7/8 tempo aralıkları –gerektiğinde birlikte kullanılarak– poliritmik, geçişken bir zamanlamayla kurgulanmıştır.

Sanatta belirgin estetik eğilimlerin yanında deneysel yaklaşımları da seven birisi olarak, duygu ve matematik ya da sezgi ve bilinç arasındaki ilişkiyi olabildiğince geçişken ama beklenmedik sürprizlerle duyurmayı seviyorum.

Bu çalışmada birlikte olduğum, çok değerli, usta müzisyen dostlarım Tenor Saksafonda Engin Recepoğulları, Piyano, Rhodes ve Synth-Pad’lerde Çağrı Sertel, Bas Gitarda Eylem Pelit ve Davulda Volkan Öktem’e katkılarını benden esirgemedikleri için yürekten teşekkür ederim. Gitarlar ve bazı bölümlerdeki Rhodes/Synth eşlikler ise bana ait.

Çalışmanın prodüksiyonunu müzik dünyasının yakından tanıdığı efsane davulcu ve ses mühendisi Dave Weckl yaptı. Mixing ve mastering aşamaları da yine Dave Weckl’a ait. Dave’in gönüllü ve içten kullandığı prodüksiyon gömleği beni onore etmiştir bu sebepten ona da ayrıca çok teşekkür etmek isterim.

Kapaktaki görselin sahibi Kerim Belet’e, bu süreçte dijital ortam çalışmalarımı yönlendiren Eren Yağmuroğlu’na, desteği ile hep yanımda duran sevgili dostum Soner Ersen ve Ümit İnatçı’ya, ayrıca eşim Emine Akosman’a da çok teşekkür ederim.

22 Mart Cuma günü dinleyicilerle buluşacak olan çalışmanın ön tanıtımlarını zaman zaman sosyal medyada paylaşacağım. Sizlerin bu konudaki desteği, takibi ve paylaşımları daha başka çalışmalar yapabilmemiz için bizlere destek olacak ve bizleri motive edecektir.

Umarım keyifle ve beğeniyle dinlersiniz.











Başa dön tuşu