GenelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Akansoy: Barıştan ve halkların yakınlaşmasından korkan bir yasakçı zihniyetin eseri

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, AntiLogos Tiyatrosu’nun oyununun yasaklanmasının; barıştan ve halkların yakınlaşmasından korkan bir yasakçı zihniyetin eseri olduğunu kaydetti

Akansoy: AntiLogos Tiyatrosu Uluslararası Barış Ödülü almış bir sanat ekibidir

Yazılı açıklama yapan Akansoy, Girne Düşünce Derneği’nin ev sahipliğinde Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda 15 Mart tarihinde sahneleneceği duyurulan AntiLogos Tiyatrosu’nun “Annesi” isimli oyunun izleyici ile buluşmasının engellendiğini hatırlattı.

Akansoy, “AntiLogos Tiyatrosu, 1987 yılından  itibaren kuzey Kıbrıs’ta oyun oynamış, 4 Mart 2024 tarihinde İstanbul’da 9. Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri bağlamında, Uluslararası Barış Ödülü almış bir sanat ekibidir.
Aldığımız bilgilere göre, Kıbrıs’ta yaşanan tarihi olgulardan sahneye uyarlanan oyun için, Girne Kaymakamlığı’ndan, Vergi Dairesi’nden hatta malzemelerin geçişi için Gümrük Dairesi’nden gerekli izinler alınmıştır” dedi.

“Barıştan ve halkların yakınlaşmasından korkan bir yasakçı zihniyetin eseri”

“Bu durumda, Antilogos Tiyatrosu’nun “Annesi” oyununun neden engellenmiştir? Ger hafta farklı bölgelerde, yurtdışından gelen, sanatsal ve kültürel faaliyetlerde bulunan onlarca sanatçı ve sanat ekibi etkinlik icra ederken, bu oyun neden yasaklanmıştır?” diye soran Akansoy, Anayasa’ya aykırı olarak alınan bu kararla AntiLogos Tiyatrosu’nun oyununun yasaklanmasının; barıştan ve halkların yakınlaşmasından korkan bir yasakçı zihniyetin eseri olduğunu kaydetti.

Akansoy, “Geçmişte olduğu gibi, bugün de sanatın ve sanatçının her zaman yanında olmaya devam edeceğimizi vurgularken, sürecin takipçisi olacağımızı ve bu yasakçı düşüncenin karşısında duracağımızın bilinmesini isterim.
Sanat sınır tanımaz. Oyunun Kıbrıslı Türklerle buluşması için gerekli tüm adımların bir an önce atılması gerekmektedir” dedi.











Başa dön tuşu