GenelInstagramKıbrısSağlıkSürmanşet

“Yaşlılarda Sağlık Hizmetleri” semineri düzenlendi

Dünya Barış Üniversitesi, Gelsin 60 Yaş Üstü Aktivite Merkezi ve Kıbrıs Türk Emekliler Derneği, yaşlı bireylerin sağlık hizmetlerindeki önemine dikkat çekmek amacıyla işbirliği yaparak yoğun ilgi gören bir seminer düzenledi

KKTC’de Yaşlılarda Sağlık Hizmetleri” konulu seminerde açılış konuşması yapan dernek başkanı Özer Çelik, tüm katılımcılara, destek veren kuruluşlara ve konuşmacıya teşekkür ederek, derneğin faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi ve üyelik çağrısında bulundu.

Özer Çelik

Ayrıca Gelsin şirketi direktörü Şirin Özkaynak, Kıbrıs Türk Emekliler Derneği ile işbirliği içerisinde 60 yaş üstü bireylere yönelik gerçekleştirdikleri müzik, dans, ritm, sanat ve el-göz-hafıza koordinasyonunu arttıran aktiviteler, anımsama terapisi ve sanal gerçeklik gözlüklerinin yaşlılara yönelik kullanımına dair bilgiler verdi ve sağlıklı yaş almaya yönelik bu aktivitelerin önemine değindi.

Şirin Özkaynak

Ardından, seminerde konuşmacı olan Dünya Barış Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Aydındoğmuş, bakımevlerinde gerekli düzenlemelerin yapılması için mecliste duraklatılan görüşmelerin devamının önemine değindi.

Ayşe Aydındoğmuş

Ayrıca evde bakım yasası ve hemşirelik yasasının eksik olması nedeniyle hemşire yetkilerinin sınırlı olduğunu, hemşirelerin eğitim aldığı alanlarda hizmetlerini sunmakta zorlandıklarını, ev ziyareti yapan hemşirelerin ve sağlık meslek mensuplarının sayısının çok az olduğunu, toplum sağlığının bu nedenle olumsuz etkilendiğini bildirdi.

Seminer sonunda Aydındoğmuş, tüm katılımcılara, Dünya Barış Üniversitesi’ne, Gelsin şirketine ve Kıbrıs Türk Emekliler Derneği’ne bu organizasyon için teşekkür etti.











Başa dön tuşu