GenelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Atlı: Çocuk gibi ‘Ben küstüm, oynamıyorum’ deme lüksünüz yoktur

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Dış İlişkilerden Sorumlu Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Avukat Mine Atlı, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi María Ángela Holguin Cuéllar’ın “3’lü görüşme” önerisini reddetmesini sert bir dille eleştirdi

Atlı: Çocuk gibi ‘Ben küstüm, oynamıyorum’ deme lüksünüz yoktur

Diplomasının gereksinimlerinin bu olmadığını, siyasi görüş ya da tavrın ne olursa olsun masada bulunulması gerektiğini belirten Mine Atlı, sorumlu bir toplum liderliğinin de yapması gerekenin bu olduğunu vurguladı.

Mine Atlı, “Sorumluluk hissetmek, kendi toplumunun Berlin’de elde ettiği kazanımları koruyarak, o noktadan devam ederek üzerine daha fazlasını koymaya çalışmaktır. Çocuk gibi ‘Ben küstüm, oynamıyorum’ deme lüksünüz yoktur” dedi.

“Gerçek iradenin sandığa yansımasına da az zaman kalmıştır”

Siyasilerin gelip geçici olduğunu ancak alınan kararların onların ardından koca bir toplumu etkilemeye devam ettiğini hatırlatan Mine Atlı, Kıbrıs Türk toplumunun onlarca yıllık mücadelesinin hiç kimse tarafından bu şekilde yok sayılamayacağını kaydetti.

Mine Atlı, “Kıbrıs Türk toplumu, geçmişte görev yapan toplum liderleri ve ekiplerinin çabalarıyla oluşan ve tek uluslararası tanınmışlığı olacak olan iki bölgeli, iki toplumlu ve siyasi eşitliğe dayalı federasyon iradesinden asla vazgeçmemiştir. Gerçek iradenin sandığa yansımasına da az zaman kalmıştır” dedi.











Başa dön tuşu