GenelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Görüşme sadece 13 dakika sürdü, Holguin açıklama yapmadan gitti


Atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin‘i kabulünün ardından “diyaloğu daha fazla ileriye götürmeyeceğini” açıkladı

Görüşme sadece 13 dakika sürdü, Holguin açıklama yapmadan gitti

Holguin, bugün Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum liderleriyle yeniden bir araya geldi. Kıbrıslırum lider Nicos Hristodulidis ile 1 saate yakın görüşen Holguin, atanmış Cumhurbaşkanı Tatar ile ortalama 15 dakika görüştü.

Görüşmenin sonrasında Holguin, hiçbir açıklama yapmadan Cumhurbaşkanlığı’nı terk ederken, Tatar basın mensuplarının karşısına çıkarak, “Sivil toplumla da görüştü ama neticede burada ‘seçilmiş’ bir Cumhurbaşkanı ve Türkiye’nin tam desteğiyle yürütülen yeni ve milli bir siyaset var” diyerek, “Biz, talep ettiğimiz konularla ilgili bir açılım olamayacaksa, diyaloğu daha fazla ileriye götürmeyeceğimiz yönündeki görüşümüzü ifade ettik” şeklinde konuştu.

Tatar bir kez daha; 2004 Annan Planı referandumu başta olmak üzere her platformda “çözüm ve barış” yanlısı tutumunu ortaya koyan Kıbrıs Türk toplumunun iradesini Ankara’dan aldığı talimatlar doğrultusunda çiğnedi.











Başa dön tuşu