GenelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Serdaroğlu: Masadan çıkacak rakam Başbakan Üstel’in eseri olacak



Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün sabah üçüncü kez toplandı. Toplantıya hükümet adına Çalışma Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, İşverenler adına Alp Cengiz Alp ve İşçi kesimi adına Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu katıldı

Gardiyanoğlu: “Bugün yeni asgari ücreti oylamayı hedefliyoruz”

Toplantı başlamadan önce basına açıklamalarda bulunan Çalışma Bakanı Gardiyanoğlu, bugünkü toplantıda asgari ücreti belirlemek istediklerini dile getirerek, işveren ve işçi kesimlerinin masaya getirdiği rakamları tartışıp, yeni asgari ücret rakamını bugün oylamayı hedeflediklerini belirtti.

Alp: “Yeni bir enflasyon dalgası yaratmak istemiyoruz”

Gardiyanoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan İşveren temsilcisi Alp Cengiz Alp ise, bir önceki toplantıda işveren ve işçi kesimlerinin masaya rakamlar koyduğunu hatırlatarak, toplantının kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

İşverenler olarak enflasyon sarmalına dahil olup, her seferinde asgari ücreti enflasyon oranında yükseltip yeni enflasyon dalgası yaratmak istemediklerini belirten Alp, bu nedenle bir önceki toplantıda artış oranı olarak yüzde 18 rakamını masaya sunduklarını söyledi.

Alp sözlerini belirlenecek olarak yeni asgari ücretin tüm kesimlere hayırlı olmasını temenni ederek tamamladı.

Serdaroğlu: “Masadan çıkacak rakam Başbakan Üstel’in eseri olacak”

Toplantı öncesinde söz alarak konuşan Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu ise, bir önceki Asgari Ücret toplantısında hükümet ve işveren tarafıyla yüzde 23’lük bir artış konusunda anlaşmak için el uzattıklarını fakat hükümet tarafının ellerini havada bıraktığını hatırlatan Serdaroğlu, bugünkü toplantıda yeni asgari ücreti belirlemek isteklerini belirtti.

Atanmış Cumhurbaşkanı Tatar ve bazı DP’li milletvekilinin hafta sonunda yaptıkları açıklamalara oldukça şaşırdığını belirten Serdaroğlu, hayat pahalılığının bir artış olmadığının altını çizdi. Hayat pahalılığının asgari ücrete yansıma kadar doğal başka bir şey olmadığını dile getiren Serdaroğlu, Tatar ve bazı hükümet yetkililerinin bunu artış olarak sunmaya çalıştıklarını fakat işçi kesimini olarak buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Sözlerinin sonunda Başbakan Üstel’e seslenen Hür-İş Başkanı Serdaroğlu, bugünkü Asgari Ücret komisyonu toplantısında ortaya çıkacak rakamın Başbakan Üstel’in eseri olacağını belirtti.











Başa dön tuşu