GenelKıbrısManşet

Atakan: Bu hükümet yürütülemez

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Halkın Partisi Milletvekili Tolga Atakan , yeni oluşan hükümeti “toplama” diye niteleyerek, hükümet konusunda söylenecek fazla söz bulunmadığını ifade etti

Atakan, geçirileceği söylenen 38 yasanın nasıl yapılacağının da tartışılır olduğunu kaydetti.

Atakan: Bu hükümet yürütülemez

Halkın yararı için yapıcı ve olumlu tavrı sürdüreceklerini ifade eden Atakan, bu hükümetin yürütülemeyeceğine ve erken seçime yönelim içinde olunacağına inanç belirtti.

Bu hükümet programının ekonomik anlamda yaralara pansuman yapacak durumda olmadığını söyleyen Atakan, hükümetin en şanslı bakanının Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olacağını kaydetti.

Hükümet programında atfedilen konuların bir tanesinin hayata geçtiğini, diğer birkaç maddenin de birkaç ay içinde hayata geçirileceğini ifade eden Atakan, kendi bakanlığı döneminde yapılan işlere değindi.

“Seçim yasaklarına takıldı”

Atakan, karayollarında ciddi personel ve teçhizat ihtiyacı olduğunu, mevcut Trafik Yasası’nın eski olduğunu, seçim yasaklarına girildiğinde yasa tasarısının tamamlandığını ancak hayata geçirilemediğini anlattı.

Bu yasanın yaklaşık 2 yıllık bir süreç içinde hazırlanarak Bakanlar Kurulu’nun gündemine geldiğine işaret eden Atakan, araç muayene sisteminin çağdaş bir hale getirilmesi çalışmalarının da tamamlandığına, ancak seçim yasaklarına takıldığına değindi.

Ehliyet, Telekom dönüşümü, Posta hizmetleri

Ehliyet konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Tolga Atakan, toplu taşımacılık noktasında da bir takım çalışmalar yaptıklarını belirterek, limanların değişimi ve dönüşümü için yürütülen çalışmaları da aktardı.

Telekom dönüşümü için de başlatılan bir çalışma bulunduğunu ifade eden Atakan, ihale blokesinin gelmesiyle Telekom dönüşümü yapılmasının hazır olacağını belirtti.

Posta hizmetleri konusunda yaşanan teknik altyapı sıkıntılarına değinen Atakan, posta hizmetleri konusunda ciddi bir personel eksikliği bulunduğunu söyledi.











Başa dön tuşu