GenelKıbrısManşet

Amcaoğlu: Eylül ayında yüz yüze eğitime başlanması için hazırlıklar tamamlandı


Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, öğrencilerin Eylül ayında yüz yüze eğitime başlanması için hazırlıkların tamamlandığını söyledi

Amcaoğlu: 145 bin kişinin ikinci doz aşısını tamamlandı

Gündem Kıbrıs Web TV’de Çiğdem Aydın’la Günaydın programına katılan Amcaoğlu, Lise sona kadar 53 bin öğrencinin olduğunu  ve Ekim ayında da 85 bine yakın üniversite öğrencisinin yüz yüze eğitim alabilmesi için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Amcaoğlu, endişeli olmadığını, tedbirli olmaya çalıştıklarını söyledi. Amcaoğlu, Sağlık Bakanlığından aldığı bilgilere göre 145 bin kişinin ikinci doz aşısını tamamlandığını söyledi.

“Okul açıldığında her hafta antijen testi yapılacak”

Amcaoğlu, “Okullar açıldığında ilk başlangıçta bir haftalık sürelerle antijen testi yapılacak, sonrasında herkes kendi okulunda  rastgele seçilerek antijen testi yapılacak” dedi.

Amcaoğlu, uygulamalı orta eğitim ve liselerde meslek eğitimi gören öğrencilere Eylül’ün ilk haftasında ek bütünleme sınav hakkı tanıyacaklarını belirtti.

Kıbrıs’ın kuzeyindeki aşı sertifikasının geçersizliği konusuna da değinen Amcaoğlu, “Sisteme kimin hangi açıyı olduğu Türkiye üzerinden uluslararası havuza yüklenecek” dedi. Amcaoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdüğünü söyledi

 











Başa dön tuşu