GenelKıbrısManşet

Serdaroğlu: İşçi ve işveren ilk defa birbirini anladı

Asgari Ücret Saptama Komisyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplantı salonunda saat 10.00’da toplandı

Yaylalı: Sürecin uzaması fayda sağlamaz

Asgari ücretlinin masada sonuç beklediğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Erman Yaylalı, “Sürecin uzaması fayda sağlamaz” dedi.

Devlet tarafı olarak öneri sunacaklarını belirten Yaylalı, asli görevlerinin asgari ücreti belirleyip Bakanlar Kurulu‘na sunmak olduğunu belirtti.

Arhun : Biz Bakanlar Kurulu’nda da konuyu takip ettik gündem bile olmadı

İşverenler Sendikası Komisyon Üyesi Metin Arhun, ne bakanlıkta ne de Bakanlar Kurulu’nda işverenlerin esas üzerinde durduğu konunun ele alınmadığını söyleyerek, “Biz Bakanlar Kurulu’nda da konuyu takip ettik gündem bile olmadı” dedi

Arhun’un açıklamalarının devamı şu şekilde:

Asgari ücretli ücretine, işverenler ise prim yatırımına dikkat çekti. KTEZO sokağa inmişken, sanayiciler hassasiyetini ifade ederken maalesef bu prim konusuna önem verilmedi.

Bizler sadece çalışan için değil kendimiz için de Sosyal Sigortalara önem veriyoruz. Ayakta kalabilirsek kurumlar da ayakta kalabilir. İşveren zor durumda.

Serdaroğlu: Hükümet edenler nasıl kendilerini kurtarırlarsa öyle konuşuyorlar

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-iş) Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, “anlaşılıyor ki hükümet edenler nasıl kendilerini kurtarırlarsa öyle konuşuyorlar” diyerek, şu an işsizlikle tehdit edildiklerini belirtti.

Sendika bilincinde bunlara göz kapayamayacaklarını söyleyen Serdaroğlu, “Oluşacak işsizlik hükümeti daha da zor durumda bırakacak.” dedi.

Serdaroğlu’nun açıklamasının devamı şu şekilde:

Asgari ücretli insanca yaşayabilmeli. İşverenler de görüyor işçiler bu maaşlarla geçinemez.

İlk defa birbirimizi anladık.











Başa dön tuşu